Helland om Rosenborg-krisen: – Sånn kan vi ikke holde på

Ola Brynhildsen (19) vartet opp med boksspill i aller ypperste klasse mot Rosenborg på Nadderud. Brassespark-målet hans ble starten på en helsvart siste halvtime for trønderne – i en kamp som endte med et fortjent tap.

Helland

TUNG DAG PÅ JOBBEN: For Eirik Horneland og Pål André Helland, her fra Nadderud søndag kveld.

RBK-profil Pål André Helland var derfor nådeløs mot sitt eget lag etter kampen. Rosenborg ligger nest sist på tabellen så langt i årets sesong.

– Jeg har det vondt nå, det tror jeg alle med RBK-hjerte har. Sånn kan vi ikke holde på, sier han til Eurosport, før han fortsetter:

Helland

I TRØBBEL: Pål André Helland, her avbildet i pressesonen i en kamp tidligere i år.

– Vi må begynne å vinne fotballkamper. Det er litt sånn, når det lugger og klabber litt, at det er typisk at han (Brynhildsen) scorer det sykeste målet jeg har sett live på en fotballkamp. Det er honnør til dem, for etter dét klarer vi ikke å skape noe. Halve laget vil slå langt og halve laget vil spille. Vi må ta «samling i bånn». Det skal ikke se sånn ut når du skal spille for Rosenborg, sier Helland.

Press etter elendig åpning

Allerede har presset på trener Eirik Horneland og hans menn vært stort etter de to første Eliteserie-kampene.

Tapet mot Bodø/Glimt (i mars) og en tam uavgjort-forestilling mot Odd hjemme sist helg er ikke godt nok for et kravstort trønderpublikum.

Og presset kommer trolig bare til å øke i omfang i uken som kommer.

Selvkritisk Horneland

RBK-trener Horneland sier til NRK at det opplevdes som en trøblete kamp. Han sier «ja, det er klart», på spørsmål om han er bekymret over trøndernes situasjon, spesielt når de ikke har vunnet på tre kamper i serien.

– Hva skal du gjøre i tiden som kommer?

– Vi må skape et lag som henger sammen. Vi henger ikke sammen. Det er for enkelt å score på oss, og vi produserer for lite. Og vi har ingen klar identitet, synes jeg, sier han, og svarer slik på om han forventer et tøft trykk fra mediene og supportere i tiden som kommer.

– Det sier seg selv. Det er naturlig, sier Horneland.

Saken fortsetter under bildet.

Horneland

PRESSET: RBK-trener Eirik Horneland, her på Nadderud søndag kveld.

Ellevilt brassespark

«Det sykeste målet» Helland har sett live, og som ble starten på Rosenborgs elendighet på Nadderud søndag kveld, kom på stillingen 1-1 i det 56. minutt. Da fikk Stabæk frispark. Ballen ble slått mot Madis Vihmann ved bakerste stolpe.

Stabæk-forsvareren nikket ballen tilbake i feltet. Der stod Ola Brynhildsen klar. Han tok sats og valgte å brassesparke ballen. Da han reiste seg fikk han se den gå via tverrliggeren og i mål bak en sjanseløs André Hansen i RBK-buret.

– Det er ikke så mye å si. Det er bare å se på målet, det. Jeg er fornøyd. Jeg øver på det på trening, så det er deilig at det går inn i en sånn kamp, sier 19-åringen til NRK.

Brynhildsen

FOR EN SCORING! Under hardt press brassesparker Stabæks Ola Brynhildsen inn 2-1 mot Rosenborg på Nadderud.

En fantastisk scoring. Men Stabæk var ikke ferdige der.

For bare 11 minutter senere satte Franck Bolí inn 3-1 etter en perfekt kontring. Det ble også sluttresultatet. De siste minuttene sang Stabæk-fansen «rykker ned» i retning Rosenborgs spillere, ledere og supportere.

Lite finspill

Søndagens Nadderud-matte inviterte ikke akkurat til finspill. Det gikk utover kvaliteten i pasningsspillet til begge lag i store perioder av kampen. Tidvis kunne det kjennes som ballen var mer i luften enn på gressteppet i innledningen.

Derfor var det ikke mye som skjedde i de to boksene de første 28 minuttene. Riktignok scoret RBKs Alexander Søderlund i det 24. minutt, men dommeren blåste korrekt for en dytt i ryggen i feltet i forkant.

Bohinen-scoring

I stedet smalt det i andre enden like før halvtimen var spilt. Hjemmelagets høyreback, Ronald Hernández, slo et godt innlegg inn i Rosenborgs 16-meter.

Der stod Emil Bohinen klar, skjøt på hel volley, og fikk se ballen gå via ryggen til Tore Reginiussen og videre i mål bak en forfjamset Hansen.

Rosenborg svarte tre minutter før pause ved Tore Reginiussen på en dødball fra Pål André Helland.

Men målscoreren var tydelig på at han ikke var helt fornøyd med laget i pauseintervjuet med Eurosport. Han mente «det laget som ville mest, det ville vinne til slutt».

RBK

GA HÅP: Tore Reginiussen utlignet for Rosenborg like før pause.

Uten seier på tre runder

Det så ikke ut til at Rosenborg forstod det da de kom ut til de siste 45 minuttene. For Brynhildsen scoret som nevnt på brassespark, før Boli satte inn 3-1.

For trønderne klarte aldri å svare med scoring de siste drøye tjue minuttene. Helland var nærmest med et frispark i stolpen på overtid.

Men i det store og hele ble det egentlig stillingskrig, mange balltap og lite kvalitet. Dermed står Rosenborg uten seier på de tre første rundene i årets Eliteserie.

– Det er litt energiløst og vi klarer ikke å gjøre de tingene vi var enige om. Det er litt kjipt, men vi er Rosenborg og vi vet hva som skal til. Vi skal heve oss til neste uke, sier RBK-spiss Alexander Søderlund.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

Det bekrefter Nilsson til SVT.

– Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

– Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

– Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

– Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

Stina Nilsson
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.