Ny Bugge-tabbe: – Man håper jo at den ikke skal gå inn

En ny keepertabbe av Espen Bugge Pettersen ble avgjørende da Kristiansund slo Strømsgodset 3-2 mandag.

Espen Bugge Pettersen

TABBE: Her har Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen nettopp sendt ballen rett i beina på Bendik Bye som på direkten sender den i det åpne målet. Pettersen er sjanseløs på å nå tilbake i tide. (Bilde med tillatelse fra MAX / Fotball Media).

Bendik Bye ble kampens store profil og scoret tre mål i løpet av ti minutter.

Målene suste inn mellom stengene til keeper Espen Bugge Pettersen i 1. omgang mot Kristiansund på Marienlyst mandag.

For Bugge Pettersen ble det etter hvert mange turer for å hente ballen fra eget nett.

Keeperen har levert en rekke tabber denne sesongen.

En tabbe han antagelig kommer til å huske lenge fra dette oppgjøret, er Bendik Byes ydmykende lobb over Godset-keeperen etter 23 minutter.

Eliteserien fotball 2018: Strømsgodset - Kristiansund

TAP: Espen Bugge Pettersen fikk en tøff 1. omgang mot KBK.

Satte inn sitt tredje mål

Godset-keeperen var ute av mål for å plukke opp en støttepasning, men sendte ballen videre til Bye. KBK-spilleren takket for muligheten ved å sende ballen i en lang lobb over keeperen og rett i mål.

– Man håper jo at den ikke skal gå inn når ballen er i luften, men ellers vet jeg jo at det er mitt mål. Det handler om å prøve å se fremover og tenke neste situasjon, og ikke henge seg opp i den feilen, sier Godset-keeperen.

Han sier dette om foranledningen til målet:

– Jeg får et tilbakespill av Jonathan (Parr), som er presset av spissen. Spissen fortsetter å jage mot meg, og jeg tenker at da spiller jeg til Jonathan, som er ledig. Jeg ser ikke Kristiansund-spilleren som kommer bak ryggen hans, og Jonathan er ikke helt forberedt på at han skal få ballen, og da kommer han (Bye) først og feier den inn på første, sier han til NRK.

Bye gjorde det hele komplett ved å sette inn sitt tredje mål bare minutter senere. Dermed ble det et ekte hat trick for kvelden.

– Deilig at han putter dem

KBK-trener Christian Michelsen beskriver Bye som en type spiss som er fantastisk å ha på laget.

– Spisser som ikke kommer seg til sjanser er frustrerende, men Bendik kommer seg til masse sjanser, og så er det deilig at han putter dem på den måten han gjør i dag. Det er ikke hvilke som helst mål heller, kommenterer han.

For Godset noterte Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen seg for hver sitt mål. En glimrende Sean McDermott i KBK-buret sikret imidlertid at tre poeng ble med hjem til Kristiansund.

– Det var en utrolig bra første omgang av oss, så sliter vi i andre omgang. De får mye folk ute på sidene, og vi sliter litt med å håndtere det, men vi holdt ut, og det er deilig med tre poeng, sier Bye til NRK.

Kristiansunds Bendik Bye (t.v.) og trener Christian Michelsen jubler etter seieren.

– Blitt ydmyket igjen

Sist gang lagene møttes, vant Kristiansund hele 4-0. Det ble Tor Ole Skulleruds siste kamp som Strømsgodset-trener.

Etter mandagens nederlag kan det nesten se ut som om laget har pådratt seg et Kristiansund-kompleks.

– Vi har rett og slett blitt ydmyket igjen, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen i pausen.

Kristiansund tar nå sommerferie på 8.-plass, mens Strømsgodset ligger på 11.-plass etter halvspilt sesong.

– Vi har hatt en del andreomganger i det siste som ikke har vært så gode, så hvis vi kan utvikle det utover høsten, så kan det bli veldig bra, sier Bendik Bye.

• Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

Bahrain Grand Prix
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
  • Ruud møter serber i Madrid

Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)