Hopp til innhold

Kasirye nummer 15

Ruth Kasirye (33) endte på 15.-plass i VM i vektløfting i klasse 69 kg torsdag. Kasirye greide 103 kilo i rykk og 126 i støt. Sammenlagtresultatet er hennes beste til nå i et VM, og tre kilo bak det hun greide i EM tidligere i år. Neste store oppgave for Kasirye blir EM i Førde neste år.

WEIGHTLIFTING/ Norway's Kasirye competes in the Olympic women's 69kg weightlifting venue test event in London
Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Siste nytt

  • Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

    Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

    Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

    Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

    Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

    – Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

    Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

    Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

    Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

    Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

    – Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

    FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

    – Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

    Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

    – Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

    Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
    Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Nagelsmann forlenger med Tyskland

    Julian Nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-VM i 2026.

    Det opplyser Tysklands fotballforbund på sitt nettsted.

    Nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb Bayern München, der Thomas Tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong.

    Forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for Bayern.

    – Dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. Det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier Nagelsmann. (NTB)

    X5kdFmemwRg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal