NRK Meny
Normal

Dette er 1. divisjonstrenernes ambisjoner

En god del av trenerne i årets 1. divisjon vil sitte igjen slukøret når sesongen oppsummeres i november. NRK har snakket med trenerne og det viser seg at halvparten av trenerne sikter seg inn på topp seks på tabellen.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen er en av trenerne som håper klubben sin kan rykke opp denne sesongen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Det meldes om en rekordjevn 1. divisjon i fotball i år, der mange trenere har lyst til å være med å kjempe om topplasseringene.

NRK har snakket med trenerne i årets 1. divisjon og hele åtte av 16 trenerne har topp seks som målsetning eller ambisjon.

Her er trenernes ambisjoner før årets sesong

Alta: Rune Repvik, hovedtrener:

– Vi har ikke satt noe hovedmål rent tabellmessig for sesongen, men delmålet er å beholde plassen. Gjør vi det er både vi og byen strålende fornøyd, sier Repvik som er trener for den nyopprykkede Finnmarks-klubben.

Bryne FK, Gaute Larsen, hovedtrener:

Bryne

Bryne-trener, Gaute Larsen, ønsker ikke å snakke om opprykk.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Topp fire har vi satt som mål. Vi har blitt ett år eldre og ønsker å forbedre syvendeplassen fra i fjor. Det er veldig jevnt og små marginer, men vi ønsker ikke å snakke om opprykk før vi eventuelt er i den situasjonen i høst.

Bærum: Morten Tandberg, hovedtrener:

– Målet vårt er å etablere seg i divisjonen. Det er en ekstremt jevn liga, hvor få poeng skiller. Vi har fått inn flere nye spillere, som både gir oss bredde og rutine i stallen.

Fredrikstad FK, Håkon Wibe Lund, hovedtrener:

– Å være i Fredrikstad og ikke ha ambisjoner om å være i toppen av tabellen fortjener ikke byen, så de ambisjonene vil alltid være der. Vi skal være med å kjempe om opprykk hele veien inn. Det vil si fra sjetteplass og oppover, men selvfølgelig så er det helt øverst på tabellen som vi sikter oss inn på.

HamKam, Vegard Skogheim, hovedtrener:

hamkam

HamKam-trener, Vegard Skogheim, lover at laget hans skal bli tøffe å slå.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi skal være med i toppen!, skriver Skogheim i en SMS til NRK, og bekrefter med det hans kommentarer fra tidligere.

– Vi føler vi har noe å gjøre i toppen. Vi ble nummer fem i fjor og føler ikke vi har noe dårligere lag i år. Det blir tøft i 1. divisjon i år, men vi skal være med å være tøffe, sier Skogheim til HamKams hjemmesider.

Hødd: Sindre Eid, hovedtrener:

– Vi vet at 1. divisjon er så jevn at det kan bare skille tre poeng mellom opprykk og syvende plass. Men vi ønsker å være med å prege øvre del av tabellen. Play off vil være et mål for oss, men jeg ønsker ikke å sette et endelig tabellmålsetning nå, det er for jevnt til det.

Hønefoss: Roar Johansen, hovedtrener:

– Vi har hatt store utskiftninger, så vi skulle nesten ønske det var to uker til seriestart. Det er ikke sagt noen konkret tabellplassering, men det er ønske om å spille i Eliteserien i klubben. Klubbens målsetning er topp 20 i Norge og da er det topp fire i 1. divisjon som gjelder. For å si det sånn, vi skal «plage livskiten» av de som har sagt de skal rykke rett opp.

Kristiansund: Christian Michelsen, hovedtrener:

– Spillerne og lederne hadde en samling der vi ble enige om at målsetningen for sesongen er å fortsette å etablere seg i divisjonen. V fokuserer på å utvikle oss både individuelt og som lag, og tenker ikke så mye på en konkret tabellplassering. Vi kan slå de fleste i divisjonen og håper å gjøre det bedre enn i fjor.

Mjøndalen: Vegard Hansen, hovedtrener:

Vegard Hansen

Vegard Hansen sier Mjøndalen skal kjempe i toppen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi skal kjempe i toppen. I hvert fall topp seks og vi har mannskap til å kanskje lukte på en av de to øverste plassene også. Tromsø er favoritter, men bak der føler jeg ikke mannskapet vårt står tilbake for noen. Vi har forbedret oss fra i fjor, da det var litt mer tilfeldig at vi kom på kvalik.

– Vi har tatt en del grep for å eventuelt forberede oss på å spille Tippeliga. Det har vi lyst til på et eller annet tidspunkt, sier Kenneth W. Karlsen, sports- og administrasjonssjef i Mjøndalen.

Nest-Sotra: Alexander Straus, hovedtrener:

– Vi er i en utfordrerposisjon. Vi er ny i divisjonen og må prøve å ta nivået så raskt som mulig. Primært blir målet å holde seg i divisjonen, også må vi prøve å utvikle et fundament og en struktur som tar oss videre. Vi har mange nye spillere som bidrar til at vi har en bredere og jevnere tropp i år.

Ranheim: Trond Nordsteien, hovedtrener:

– Vi vil jo prøve å nå topp seks. Det føltes litt som vi ramla innom i fjor, men nå vil vi stabilisere oss. Det er marginalt mellom 4-10. plass. Vi har ikke Tippeliga som et konkret mål, men havner vi topp seks er det jo kvalik og da kan alt skje.

Sandefjord: Lars Bohinen, hovedtrener:

bohinen

Tidligere storspiller, Lars Bohinen skal lwede Sandefjord denne sesongen.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

–Klubben har som visjon at vi skal oppleve magiske øyeblikk i Tippeligaen, så da må vi ligge i toppen av 1. divisjon. Vi har ikke sagt at vi må rykke opp i år, men vi har fokus på utvikling.

– Blir dere skuffet hvis dere havner utenfor topp seks og kvalik?

– Ja, det blir vi, avslutter Bohinen.

Strømmen: Gunnar Halle, hovedtrener:

– Målsetningen er bedre enn i fjorårets 11. plass. Det er mange lag som er med i det siktet. Vi ønsker å nærme oss kvalik, men har et nytt lag og det er mange som satser hardt i 1. divisjon. Vi hadde en veldig god avslutning på fjorårets sesong, og hadde vi spilt slik hele sesongen hadde vi vært på kvalik.

Tromsdalen: Gaute Helstrup, hovedtrener:

– Sist vi var i 1. divisjon i 2012 tok vi 35 poeng. Vi tror og håper vi kommer til å ta flere i år, målet er å komme over 40 poeng, så får vi se hvilken tabellposisjon det holder til. Vi har også et klart utviklingsfokus - for enkeltspillere, lag og klubb.

Tromsø IL: Steinar Nilsen, hovedtrener:

– Vi ønsker å vinne de kamper vi stiller opp i. Troppen ser bra ut og vi gleder oss til helgas første utfordring. Det er ikke sluttresultatet som er fokus nå, men starten og reisen, sier Nilsen som trener opprykksfavoritten Tromsø.

Det har ikke lyktes NRK.no å få tak i Ull/Kisa-trener Tommy Berntsen.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal