Hopp til innhold

Slapp med skrekken etter takling fra egen sikkerhetsvakt

Under årets fotball-EM i Tyskland har TV-titterne bevitnet alt fra regnende plastglass, til skokasting og x antall banestormere.

Men også sikkerhetsvakter har kommet i veien for spillerne.

Senest etter semifinalen mellom Spania og Frankrike i går, ble det et skår i gleden for finaleklare spanjoler da den spanske kapteinen Álvaro Morata ble felt av det som tilsynelatende er landets egen sikkerhetsvakt.

Morata fikk tydelig vondt, og den spanske treneren kunne ikke utelukke at 31-åringen ble skadet.

– Vi må vente og se til i morgen. Vi tror ikke det er noe, men han har vondt i beinet. Vi tror han kommer til å bli ok, sa Luis de la Fuente på pressekonferansen etter kampen.

Heldigvis kom Morata med en oppløftende beskjed onsdag:

– Jeg føler meg veldig bra.

På spørsmål om hvilke konsekvenser hendelsen bør få for sikkerhetsvakten, svarte Spanias kaptein fleipete:

– Gult kort, og det er det.

Jørgen Aass, daglig leder og partner i S plan, som har spesialisert seg på arrangementssikkerhet og publikumslogikk, er ikke imponert over all banestormingen i mesterskapet.

– Det er veldig uheldig. Det er både trist og noe som helt åpenbart ikke skal skje. Det er som om det har gått sport i det, som om det er en eller annen form for utfordring i enkelt grupper, sier han til NRK.

Aass tror det får følger for senere mesterskap:

– Jeg vil tro at vi kommer til å se endringer i de neste mesterskapene. Det kan godt være det blir en justering av hvor nærme publikum får sitte. Større avstand, så man rekker å reagere.

Hvem Spania møter i EM-finalen avgjøres i kveld. Nederland – England kan du høre på NRK Radio eller se på TV 2 21.00.

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Knutsen får sterk kritikk – blir likevel ikke sanksjonert

  Kjetil Knutsen blir ikke sanksjonert for hendelsen mot Sandefjord.

  Det bekrefter Norges Fotballforbund i en melding.

  I kampen mot Sandefjord 11. juli fikk en Bodø/Glimt-spiller hodeskade, men Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen valgte å ikke høre på det medisinske personellet som mente han burde bli byttet ut.

  Påtalenemnda har vurdert Kjetil Knutsens opptreden i kampen mellom Sandefjord og Bodø/Glimt.

  – NFFs påtalenemnd har vurdert om Knutsens opptreden kan danne grunnlag for disiplinære reaksjoner. Etter en grundig vurdering, som ble oversendt klubben fredag formiddag, har nemnda konkludert med at det ikke foreligger tilstrekkelig hjemmel i regelverket for å sanksjonere Knutsen for hans oppførsel, står det i meldingen.

  – Selv om saken henlegges, ønsker nemnda å understreke at den finner Knutsens oppførsel sterkt kritikkverdig. Hodeskader kan ha alvorlige og langvarige helsemessige konsekvenser.

  NFFs prosedyre for håndtering av hodeskader har karakter av å være en veiledning/retningslinje, og er ikke et regelverk som det kan knyttes rettsvirkinger til.

  – Påtalenemnda har derfor besluttet at saken ikke skal forfølges videre.

  Fredag tok Knutsen selvkritikk:

  – Jeg får med meg lite. Det er en styrke, men kan være en svakhet. I denne sammenhengen synes jeg det var en svakhet, fordi jeg ikke helt tar den ledelsen jeg synes jeg bør ta både under og etter kampen. Jeg må bare beklage, og så må jeg gå videre. Det er det jeg har prøvd å gjøre, sier han til NRK.

  Eliteserien fotball 2024: FK Haugesund - Bodø/Glimt (0-1)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Solberg herjer i Rally Latvia

  Oliver Solberg fikk det ikke helt til å funke på lørdagens tre første fartsprøver, men leder likevel stort i WRC2-klassen i Rally Latvia.

  Solberg har vunnet åtte av de tolv første fartsprøvene. Det har gitt han en ledelse på 25,2 sekunder ned til finske Mikko Heikkilä på 2.-plass.

  Før lørdagens morgenøkt hadde norsk-svensken en ledelse på 31,1 sekunder ned til finnen, men endte som nummer tre på de tre første fartsprøvene og tapte nesten sju sekunder.

  Solberg klinket imidlertid til med nok en seier på den 12. fartsprøven og tok tilbake et sekund på den finske rivalen.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Senere lørdag skal det kjøres ytterligere fire fartsprøver, før det skal avgjøres med de fire siste rundene på søndag.

  (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB
 • Den unge løpestjernen satte ny U18-verdensrekord

  Amerikaneren Qunicy Wilson (16) satte natt til lørdag norsk tid, U18-verdensrekord på 400 meter for menn i Florida. Han løp på tiden 44,20.

  Han hadde selv verdensrekorden fra før som han satt under de amerikanske forsøkene til OL i juni. Det var en rekord som hadde stått i 42 år.

  Med sin unge alder blir han av mange amerikanske sportsjournalister sett på som et fenomen og et forbausende talent.

  Han er en del av stafettlaget på 4x400 meter i OL, og blir med det tidenes yngste amerikanske friidretts-olympier.

  z7Nhu7BFQNk
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal