NRK Meny
Normal

- Midtstuen er uaktuell

Det internasjonale skiforbundet vil ikke flytte Holmenkollen.

70 000 i kollen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Generalsekretæren i Det internasjonale skiforbundet FIS, Sarah Lewis, som var på befaring i nasjonalanlegget i dag. Hun bekrefter at det ikke er noe alternativ å flytte bakken.

- Oslo ble valgt av FIS til å avholde VM i ski i 2011 under forutsetning av at det skulle foregå på en av våre viktigste og mest tradisjonsrike skistadioner, nemlig Holmenkollen. Vi forventer at VM skal finne sted der, sier Lewis til NRK.

Så det er ingen god ide å flytte VM ?

- De kan ikke gjøre det, sier hun bestemt.

En ny utredning er under arbeid, og mange mener at Midtstuen er et bedre alternativ, både på grunn av tåken og prisen på hoppbakken.

- Det fins mye moderne teknologi og nye løsninger som kan eliminere problmene med vind og tåke. Våre eksperter står til disposisjon for de som skal bygge anlegget her for å sikre at disse elementene blir integrert, avslutter generalsekretæren.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport