NRK Meny
Normal

-Avlys sesongen!

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl mener resten av sykkelsesongen bør avlyses.

 

Bjørge Stensbøl
Foto: Lien, Kyrre, Lien / SCANPIX

- Sykkel er av de idrettene som jeg faktisk har beundret mest med lagsamarbeid og taktikkeri. Jeg mener de har hatt mye å lære andre idretter, men nå gidder jeg ikke å se på det lenger, for å si det på den måten....

Han mener idretten ikke har noe troverdighet igjen.

- Det er så mye juks og fanteri der, nå er det ingen mening i å se på sykkel. Jeg vil nesten si at sykkel nå har troverdighet som den amerikanskje brytingen vi ser på tv. Jeg tror folk bare ler og trekker på skuldrene av alt sammen...

Stilltiende aksept

Han synes det er deprimerende at doping nå er dagligdags.

- Blant proffene ser det ut til at det internasjonalt har vært en slags stilltiende aksept for å dope seg. Når så mange gjør det, er det ikke tvil om at dette er velorganisert. Dette er doping på et nivå hvor enkelutøvere ikke klarer å ha gjøre dette alene. De trenger et medisinsk støtteapparat rundt seg og det innebærer at det er en stor del av kulturen, og det ødelegger en sport for slike som Hushovd og Arvesen.

- Ingen bør sponse

Stensbøl setter nå sin lit til at sponsorene tar tak i situasjonen:

- Jeg må si jeg setter spørsmålstegn ved etikken til en sponsor som fortsetter med sykkel etter dette. Slik jeg ser det må det være helt umulig. Det at en tysk tv- kanal trakk seg ut av Touren tror jeg ikke er særlig virkningsfullt. Jeg tror det er annonsørene og ikke minst sponsorerne som må trekke seg ut for at det skal få noen effekt.

Avlys resten av sesongen

- Det internasjonale sykkelforbundet har også en kjempeutfordring, poengterer Stensbøl, som har følgende råd:

- Jeg mener de rett og slett bør avlyse resten av sesongen. De bør skjære tvers over, avlyse VM, markere og kaste ut støtteapparatene bak syklistenene også. Det hjelper ikke bare å ta syklistene, understreker han.

Synes du det er flaut om Touren nå fortsetter helt til Paris?

- Jeg synes det.

- Hva med OL?

- Jeg syns definitivt IOC må markere ved å utestenge proffene til OL. Nå må det sopes i bingene. Det går ikke an å ikke plukke ut en og annen utøver nå.

- Har tatt for lett på dette

Hvem har latt dette utvikle seg og må ta tak nå?

Jeg mener det internasjonale sykkelforbundet har tatt altfor lett på antidoping-arbeid med altfor lite testing.

Men Stensbøl mener det finnes vinnere med tanke på avsløringene.

- Det er ikke bare tapere i denne saken. Vinneren er Rune Andersen i WADA. Antidopingarbeiderne har stått i spissen for å utvikle nye testmetoder og nå ser vi endelig at antodopingjegerne ligger foran.

 

 

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst