- Voldsanklager er hevnoppgjør

Voldsanklagene mot idrettspresidentkandidat Bjørn Hamre er et hevnoppgjør, tror styreleder i Oslo sykkelkrets, Ivar Ekanger.

 

Bjørn Hamre
Foto: Johansen, Ingar / SCANPIX

Ekanger tror ikke at Lars Rise, som var admistrerende direktør for sykkel-VM i Oslo i 1993, snakker sant.

- Hvis noe hadde skjedd, reelt sett, at man gikk fysisk angrep på hveranadre, så ville det blitt kjent. Jeg ville fått høre om det på en eller annen måte,sier han. 

Konflikter

Ekanger var styremedlem i sykkel VM organisasjonen i 1993 og jobbet tett med både Lars Rise og Bjørn Hamre.

VM gikk med underskudd og i organisasjonen oppstod etterhvert åpne konflikter hvor Rise stevnet både Hamre og daværende styremedlem Gaute Kindervåg forærekrenkelser i forbindelse med den økonomiske oppvasken.

 

Bjørn Hamre
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Bitterhet

Kindervåg tror i likhet med Ekanger at Rises voldanklager skyldes bitterhet etter rettssaken.

- Det kan vel ikke ha noen annen bakgrunn i at det ligger tilbake i tid og den rettsaken Rise startet, og som han i praksis tapte, sier Kindervåg. 

- Ikke voldelig

Både Kindervåg og Ekanger mener nå Hamre må renvaskes for voldsanklagene som de tror er brakt ut i media for å ødelegge Hamres sjanser i presidentkampen.

- Jeg oppfatter ikke Hamre som noen voldelig person, sier Kindervåg.

Det gjør heller ikke Ekanger.

- Voldelig? Nei, det ville jeg aldri ha tenkt meg. Det ser jeg på som helt usannsynlig ut ifra mine opplevelser med Bjørn.

Avviser beskyldningene 

Lars Rise avviser beskyldningene.

- Her var det mye feil. Bjørn Hamre sa jo i går at jeg tapte denne rettsaken, men det ble ble tilbakevist av samme avis. Dommen ble sitert der det fremkom at det var Hamre som tapte, sier han.

Rise tilbakeviser også at han skal være bitter.

- Dette begynner å bli veldig dumt. Jeg var strålende fornøyd, og er slett ikke preget av hevn eller bitterhet. Og her er det altså to som kommenterer saken, og som brukes som sannhetsvitner på at dette ikke kan ha skjedd, når de ikke var til stede. Det var fire styremedlemmer til stede da Bjørn Hamre gikk til angrep på meg. Og flere av dem har jo også fortalt hva de så, sier Rise til NRKSport. 

 

Siste nytt

 • OL i fare etter ryggbrudd

  Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2.

  Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus.

  – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2.

  Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli.

  Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

  Sven Erik Bystrøm før NM i Kristiansand
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Ny ishockey-seier i para-VM

  Norge slo Slovakia 3-2 i andre kamp i para-VM i ishockey i Tsjekkia søndag. Ola Øiseth ble matchvinner.

  Det norske laget var til slutt best i det som ble en svært jevn kamp i Ostrava.

  Morten Værnes sendte det norske laget i ledelsen allerede etter to minutters spill i åpningsperioden og sørget for en drømmestart på kampen.

  Deretter utliknet Slovakia, før Martin Bakkejord Skolbekken sørget for ny norsk ledelse. 2-1-scoringen kom rett før første pause.

  I midtperioden utliknet Slovakia, før Øiseth ble matchvinner i tredje periode.

  De norske spillerne møter Russland tirsdag i den siste gruppekampen.

 • Glesnes med eventyrlig langskudd

  Jakob Glesnes fikk kjempetreff fra langt hold og scoret et fenomenalt mål da Philadelphia Union spilte 2-2 mot Atlanta United i Major League Soccer søndag.

  Glesnes fikk ballen midt på Atlantas banehalvdel to minutter på overtid. Den tidligere Strømsgodset-spilleren avanserte et par meter og fyrte så løs.

  Ballen føk som et prosjektil opp i krysset – via undersiden av tverrliggeren. Atlanta-keeper Brad Guzan var sjanseløs.

  Scoringen fullførte det som ble en sen snuoperasjon fra Glesnes og lagkameratene i Union. Hjemmelaget tok ledelsen 2-0 etter 83 minutters spill, før gjestene slo tilbake og reduserte minuttet etterpå.

  Jakob Glesnes
  Foto: Chris Szagola / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal