NRK Meny
Normal

- Voldsanklager er hevnoppgjør

Voldsanklagene mot idrettspresidentkandidat Bjørn Hamre er et hevnoppgjør, tror styreleder i Oslo sykkelkrets, Ivar Ekanger.

 

Bjørn Hamre
Foto: Johansen, Ingar / SCANPIX

Ekanger tror ikke at Lars Rise, som var admistrerende direktør for sykkel-VM i Oslo i 1993, snakker sant.

- Hvis noe hadde skjedd, reelt sett, at man gikk fysisk angrep på hveranadre, så ville det blitt kjent. Jeg ville fått høre om det på en eller annen måte,sier han. 

Konflikter

Ekanger var styremedlem i sykkel VM organisasjonen i 1993 og jobbet tett med både Lars Rise og Bjørn Hamre.

VM gikk med underskudd og i organisasjonen oppstod etterhvert åpne konflikter hvor Rise stevnet både Hamre og daværende styremedlem Gaute Kindervåg forærekrenkelser i forbindelse med den økonomiske oppvasken.

 

Bjørn Hamre
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Bitterhet

Kindervåg tror i likhet med Ekanger at Rises voldanklager skyldes bitterhet etter rettssaken.

- Det kan vel ikke ha noen annen bakgrunn i at det ligger tilbake i tid og den rettsaken Rise startet, og som han i praksis tapte, sier Kindervåg. 

- Ikke voldelig

Både Kindervåg og Ekanger mener nå Hamre må renvaskes for voldsanklagene som de tror er brakt ut i media for å ødelegge Hamres sjanser i presidentkampen.

- Jeg oppfatter ikke Hamre som noen voldelig person, sier Kindervåg.

Det gjør heller ikke Ekanger.

- Voldelig? Nei, det ville jeg aldri ha tenkt meg. Det ser jeg på som helt usannsynlig ut ifra mine opplevelser med Bjørn.

Avviser beskyldningene 

Lars Rise avviser beskyldningene.

- Her var det mye feil. Bjørn Hamre sa jo i går at jeg tapte denne rettsaken, men det ble ble tilbakevist av samme avis. Dommen ble sitert der det fremkom at det var Hamre som tapte, sier han.

Rise tilbakeviser også at han skal være bitter.

- Dette begynner å bli veldig dumt. Jeg var strålende fornøyd, og er slett ikke preget av hevn eller bitterhet. Og her er det altså to som kommenterer saken, og som brukes som sannhetsvitner på at dette ikke kan ha skjedd, når de ikke var til stede. Det var fire styremedlemmer til stede da Bjørn Hamre gikk til angrep på meg. Og flere av dem har jo også fortalt hva de så, sier Rise til NRKSport. 

 

Siste nytt

 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp
 • Tennisspiller fikk kjempebot

  Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open. Boten er den største som er ilagt en tennisspiller i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

  Australian Open Tennis Zverev Fine Mischa Zverev
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Avalanche med enorm seiersrekke

  NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs. Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

  HOCKEY-NHL-TOR-COL/
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn