NRK Meny
Normal

- Voldsanklager er hevnoppgjør

Voldsanklagene mot idrettspresidentkandidat Bjørn Hamre er et hevnoppgjør, tror styreleder i Oslo sykkelkrets, Ivar Ekanger.

 

Bjørn Hamre
Foto: Johansen, Ingar / SCANPIX

Ekanger tror ikke at Lars Rise, som var admistrerende direktør for sykkel-VM i Oslo i 1993, snakker sant.

- Hvis noe hadde skjedd, reelt sett, at man gikk fysisk angrep på hveranadre, så ville det blitt kjent. Jeg ville fått høre om det på en eller annen måte,sier han. 

Konflikter

Ekanger var styremedlem i sykkel VM organisasjonen i 1993 og jobbet tett med både Lars Rise og Bjørn Hamre.

VM gikk med underskudd og i organisasjonen oppstod etterhvert åpne konflikter hvor Rise stevnet både Hamre og daværende styremedlem Gaute Kindervåg forærekrenkelser i forbindelse med den økonomiske oppvasken.

 

Bjørn Hamre
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Bitterhet

Kindervåg tror i likhet med Ekanger at Rises voldanklager skyldes bitterhet etter rettssaken.

- Det kan vel ikke ha noen annen bakgrunn i at det ligger tilbake i tid og den rettsaken Rise startet, og som han i praksis tapte, sier Kindervåg. 

- Ikke voldelig

Både Kindervåg og Ekanger mener nå Hamre må renvaskes for voldsanklagene som de tror er brakt ut i media for å ødelegge Hamres sjanser i presidentkampen.

- Jeg oppfatter ikke Hamre som noen voldelig person, sier Kindervåg.

Det gjør heller ikke Ekanger.

- Voldelig? Nei, det ville jeg aldri ha tenkt meg. Det ser jeg på som helt usannsynlig ut ifra mine opplevelser med Bjørn.

Avviser beskyldningene 

Lars Rise avviser beskyldningene.

- Her var det mye feil. Bjørn Hamre sa jo i går at jeg tapte denne rettsaken, men det ble ble tilbakevist av samme avis. Dommen ble sitert der det fremkom at det var Hamre som tapte, sier han.

Rise tilbakeviser også at han skal være bitter.

- Dette begynner å bli veldig dumt. Jeg var strålende fornøyd, og er slett ikke preget av hevn eller bitterhet. Og her er det altså to som kommenterer saken, og som brukes som sannhetsvitner på at dette ikke kan ha skjedd, når de ikke var til stede. Det var fire styremedlemmer til stede da Bjørn Hamre gikk til angrep på meg. Og flere av dem har jo også fortalt hva de så, sier Rise til NRKSport. 

 

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale