- Viktigst å kunne leve normalt

Foreløpig tenker ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen på OL.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

27. juni falt den tidligere sprintverdensmesteren på sykkel da hun under en treningstur på Sjusjøen skulle ta en høyresving. Hun knuste hjelmen og fikk to brudd i høyre albue, to brudd i kjeven og ett brudd i brystdelen av ryggen.

- Nå fokuserer jeg først og fremst på å bli frisk igjen, få full funksjon og kunne leve normalt resten av livet. Det er prioritet nummer én, sier Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

22-åringen husker ingenting fra selve fallet, hun våknet først i ambulansen.

- Jeg var ikke så redd akkurat der og da, fordi jeg visste at jeg var i gode hender, sier hun.

Tenker ikke på OL

OL i Vancouver om et halvt år tenker hun ikke på. I beste fall vil det nemlig ta mange måneder før Astrid Uhrenholdt Jacobsen kan trene for fullt igjen.

- Jeg vet at det ikke lønner seg å forte seg nå, det kommer jeg bare til å få veldig svi for senere.

- Kunne vært lam

Den uheldige langrennsløperen synes ikke synd på seg selv, hun er heller glad for at hun tross alt fortsatt kan gå.

- Jeg kunne fått nerveskader og blitt lam. Hodeskadene kunne også vært verre, så jeg var tross alt litt heldig.

Selv om hun nå er forslått og har brudd i både albue, kjeve og rygg tror ikke Jacobsen at langrennskarrieren er over, men hun er veldig usikker på når hun spenner på seg skiene igjen.

- Jeg var i bra slag før skaden skjedde, og det er aldri dumt å være i god form. Vi får bare se hvordan formen er når jeg starter opp igjen, om den er helt søppel eller noe bedre.

Video: SE intervjuet der Uhrenholdt Jacobsen snakker ut etter ulykken!

Video nsps_upload_2009_7_8_19_9_6_440.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Haslum-trenaren må gå

  Sten Stockfleth er ferdig som trenar for Haslums eliteserielag i handball, opplyser klubben i ei pressemelding torsdag.

  Stockfleth har leia laget dei siste fire sesongane og hadde opphavleg to år igjen av avtalen sin med Haslum. Den er no avslutta.

  – Styret har sett at klubben gradvis har bevega seg i ei retning som vi ønskjer å forandre, og den forandringa meiner vi må skje no, seier styreleiar Knut Guldbrandsen i ei melding.

  Stockfleth vart informert om avgjerda til klubben torsdag morgon.

  – Det kom litt som eit sjokk, seier han til Budstikka.

  Sten Stockfleth
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • - Positivt at fansen protesterer

  Manchester United-tilhengarar blokkerte begge inngangane til klubbens treningsfelt, slik at spelarane ikkje fekk trene, melder Manchester Evening News.

  Det var ein protest mot klubbeigarane Glazer-familien, som sa ja til at United skulle vere med i den europeiske superligaen.

  – At folk tar seg inn og stiller seg framfor døra til Solskjær og spelarane det utgjer ein skilnad. Eit lite steg rett retning, seier Dag Langerød i united.no til NRK.

  Bilete i sosiale media viser supporterar med store banner ved begge inngangane. Eitt har teksten «Glazer ut,» eit anna «Vi bestemmer når de spelar».

  – Det er protestar eg er veldig positiv til, seier Langerød.

  – Frå klubb til klubb må vi faktisk stole på at ein del i Manchester og omegn orkar å reise til treningsfeltet og seie frå. Laurdag er det varsat ein større protest. Så får vi sjå kor mange som møter opp, seier Langerød.

  – Kva er haldninga i Norge?

  – At Glazes må kjempast mot. Mange trua med å melde seg ut av supporterklubben. Men no er vi over på at vi treng endringar. Kan vi få supporterar inn i styrerommet? Kan ein skrive ting inn i lover og reglar for Premier League? Supporterane må stå på vidare.

  Laster Twitter-innhold
 • 135.000 på billøp

  Det klassiske billøpet Indianapolis 500 vil neste månad bli avvikla med 135.000 tilskodarar. Det blir største publikumstal for noko idrettsarrangement sidan viruspandemien kom.

  Indianapolis Motor Speedway opplyste onsdag at ein i samråd med lokale helsestyresmakter har komme til at 40 prosent av tilskodarkapasiteten kan nyttast under løpet 30. mai.

  Bana i Indianapolis er det største idrettsanlegget i verda, med fleire enn 250.000 sitjeplassar på tribunane og plass til nesten 400.000 menneske innanfor portane.

  IndyCar 500
  Foto: R Brent Smith / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal