- Vi kunne fort vunnet kampen

Patrick Thoresen var småbitter for tapet etter å ha spilt jevnt med svenskene i to perioder.

Anders Fredriksen mot Sverige

Anders Fredriksen i aksjon mot svenske Mattias Weinhandl.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Norge - Sverige 2-5

NRKsport.no fulgte oppgjøret: Referat: Norge - Sverige

Norge har en tøff gruppe i årets VM-sluttspill. Ved siden av svenskene skal nordmennene ut mot Tsjekkia og Frankrike senere i mesterskapet.

Et avansement kan derfor bli særdeles tøft.

Men da Norge lå under 2-0, og alt så ut til å gå mot en enkel seier for svenskene, viste nordmennene lovende takter for resten av mesterskapet.

Men akk; svenskene ble for sterke, og dro ifra mot slutten av tredje periode.

– Jeg synes det er litt surt å bite i eplet etter kampen. Vi hang godt med selv om svenskene styrte store deler av kampen. Det kunne like gjerne vært oss som vant kampen. Det glapp litt i tredje periode, sier Patrick Thoresen til NRK.

– Det er litt surt å tape til slutt. Det renner litt for mye inn, men vi skal likevel være fornøyd med matchen. Vi slipper inn litt for enkle mål, men innsatsen er bra, sier Zuccarello Aasen.

Hva tror du om Norges sjanser i VM? Diskutér lenger ned i saken!

Sterk norsk periode

Først reduserte Patrick Thoresen i starten av andre periode. Deretter dyttet Henrik Solberg inn utligningen i starten av tredje periode. Plutselig lå nordmennene likt med en av verdens beste hockeynasjoner!

VIDEO: Patrick Thoresen reduserer til 1-2

Video Norge - Sverige 09.05.10

VIDEO: Henrik Solberg utligner til 2-2!

Video Norge - Sverige 09.05.10

Men dessverre var det litt for lenge igjen av kampen.

Svenskene dominerte i tredje periode

I løpet av kort tid hadde svenskene igjen opparbeidet seg en tomålsledelse. Da gikk også noe av lufta i det norske laget ut.

Svenske Mattias Weinhandl viste klasse, og stod for tre av målene til «tre kronor».

Dermed gikk Norge på tap i åpningskampen i VM. Men innsatsen, i hvert fall i de to første periodene, var det ingenting å si på.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal