- Vi har ingen svakheter

- Vi har ingen svakheter, og skal slå Norge, sier sveneskens landslagstrener Bengt-Åke Gustafsson foran de skandinaviske landenes åpningskamp i ishockey-VM.

Bengt Åke Gustafsson

Sveriges landslagssjef Bengt Åke Gustafsson

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Scanpix

Ingen er i tvil om at Sverige er storfavoritter, men Gustafsson ser også kvaliteter i det norske laget.

- Vi vet at de har en hel del spillere som er tekniske, men rett fram og enkle i sitt spill. Det er det bildet vi har av det norske laget akkurat nå, sier han til NRK.

- De har kanskje ikke verdens bredeste tropp, men de har noen gode spillere. Så noen svakheter kan vi kanskje ikke peke direkte på, legger han til.

- Jeg rekner med at vi vinner, slår han fast.

Se Norge - Sverige fra kl 20.15

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video NRK2 Ishockey VM: Norge - Sverige 09.05.10

- Vi kan utfordre backene

Patrick Thoresen tror ikke det er umulig å slå svenskene. Han mener å ha funnet en mulig svakhet.

- Backene er unge og urutinerte, tross erfaring fra NHL. Det skal vi utnytte. Vi må sette dem under press og håpe at de gjør feil. Hvis de har svakheter, så er det der, sier Russland-proffen.

- Backene? De er ikke svake. Jeg tror ikke de finner noen svakheter hos oss, helt enkelt. Når vi kommer i gang på den måten vi vil, så går det nok bra, kontrer Gustafsson.

- Gunstig å møte dem nå

Andreas Johansson er ekspertkommentator på svensk TV. Han var lagkamerat med Thoresen i Salavat i begynnesen av sesongen, og tar ikke fra Norge alle sjanser.

- Norge har et bra lag, med spesielt dyktige forwards i Patrick Thoresen, Mats Zuccarelleo Aasen og Anders Bastiansen. De er litt dårligere på backene, og målvakten er alltid et spørsmålstegn. Men jeg tror Norge kan ryste svenskene, sier Johansson.

Han tror det er gunstig for Norge å møte Sverige i åpningskampen.

- Dette er åpningskampen, og man er bra forberedt. Vi så hva Danmark gjorde mot Finland i går. Men Sverige er et bedre lag og skal vinne, sier han.

Underdogs

Thoresen er enig.

- Det er gøy at underdogs overrasker, det skjer av og til. Hvorfor ikke oss? , sier han.

Landslagssjef Roy Johansen er nøktern.

- Vi må jobbe hardt, ta ett bytte av gangen. Målvakt Pål Grotnes må ha dagen, og vi må utnytte overtallspillet. Sverige er tross alt en medaljekandidat, sier han til NRK.

Mathis Olimb: - De ser på oss som "småkäxiga" og kan ta for lett på oss. Det skal vi utnytte, sier Frölunda-spilleren.

Siste nytt

 • Wild rundspilt av St. Louis Blues

  Mats Zuccarello fikk nesten 19 minutter på isen da hans Minnesota Wild tapte 0-4 for St. Louis Blues i NHL. Minnesota Wild og St. Louis Blues ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i den vestlige NHL-avdelingen. Nå gjenstår bare én kamp i grunnspillet, og Wild møter nettopp Blues torsdag kveld lokal tid.

  Wild
  Foto: Jeff Curry / Reuters
 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal