NRK Meny
Normal

- Vi gjør ishockey til folkesport

Oilers eier Tore Christiansen mener Stavanger-lagets sukses er i ferd med å fjerne både bøllestempelet og oppfatningen av at ishockey er en sær idrett.

Tore Christiansen

Oilers-eier Tore Christiansen mener at Stavangerlagets suksess er i ferd med å gjøre ishockey til en folkesport.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det er faktisk det som gleder meg aller mest. Det at vi går litt foran og brøyter vei slik at folk får øynene opp for en så kjekk sport. Det fenger alle, unge og gamle. Vi har mange familier på kampene.

Les også: Oilers er norgesmestere i ishockey

Les også: – Nå blir det sjampanje og fest hele natta

Da Oilers-eier Tore Christiansen våknet til en ny dag, kunne han slå fast at klubbens tredje norgesmesterskap fikk fyldigere mediedekning enn noen gang før.

Intervju med Oilers-eier Tore Christiansen etter finale seier.

- Vi gjør hockey til folkesport

I motsetning til tidligere preger stoffet fra søndagskveldens finale forsidene på alle avisene, både de riksdekkende og de lokale. Hockey-entusiastene har ikke vært bortskjemte med firesidersoppslag i landets største aviser.

– Fjerner bøllestempelet

NRK møter Christiansen på en innkjøpsrunde i nærbutikken dagen etter at Stavangers ishockey-storhet slo Vålerenga i den avgjørende finalekampen.

Han mener at Oilers-suksessen er med på å fjerne bølle-stempelet som norsk ishockey sliter med.

– De ser hvor flotte idrettsutøvere det er og hvor mye glede det er på kampene.

avis om hockey

Ishockey-folket er ikke vant med store oppslag i riksavisene.

Foto: Erik Waage / NRK

Hensikten er ubeskjedent å gjøre ishockey til en folkesport.

– Vi skal ikke bli en gjeng med særinger. En bitte liten menighet i Tjensvollkrysset som holder på med en sær idrett. Det er en stor idrett i alle nabolandene våre, for ikke å snakke om i Nord-Amerika og Russland. Norge er ranket som nummer åtte i verden, og fram til nå har vi vært litt sære, mener Christiansen.

Oilers-eieren tror at resten av hockey-Norge etterhvert kommer etter.

– Nå får resten av hockey-Norge vise om det er den veien de vil gå, men vi har i alle fall staket ut kursen slik vi mener hockey skal oppleves. Vi har det folkelig. i har gjort det enkelt å komme på kamp både for familier og hardcore-fans. Vi klarer å få alle ingredisene inn. Folk føler seg trygge og så får de masse gode opplevelser, og litt vondt, sier Christiansen.

Elleville supportere - og spillere - feiret i Oilershallen i Stavanger etter seieren søndag.

Slik var seiers-festen

Siste nytt

 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag