- Vi er helt uten press

De norske hopperne kom til Hoppuka uten press. Det er en klar fordel, mener landslagstreneren.

Alexander Stöckl iog Anders Bardal
Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

- Vi slet litt i begynnelsen av sesongen. Så gjorde vi noen grep og ble bedre og bedre, men vi har fortsatt ikke det helt store presset på oss, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK foran åpningsrennet i Den tysk-østerrikske hoppuka i Oberstdorf.

Han tror at hopperne i andre land, ikke minst hans hjemland Østerrike, opplever et mye sterkere press nå.

Alle venter at østerrikerne skal vinne

- Der er presset selvfølgelig mye høyere. Alle venter at de skal vinne. Og de har tre hoppere som kan vinne Hoppuka sammenlagt. Det gjør det vanskeligere for dem. Vi er i en heldigere posisjon, ettersom vi er outsidere. Derfor er det godt å se at de andre landslagstrenerne begynner å bli litt nervøse, smiler Norges nye østerrikske landslagssjef.

- Jeg kan bare stå rolig og prøve å gjøre jobben min, legger han til.

- Bør østerrikerne begynne å bli litt redde nå?

- Nei, ikke redde. De bør ha respekt, ikke frykt, sier Stöckl.

- Mindre sårbare nå

NRKs ekspertkommentator Anders Jacobsen sier at det også har blitt noen endringer i teknikken siden Stöckl kom inn som ny sjef. Det er særlig teknikken i tilløpet som har gjort dem bedre, mener Jacobsen.

- De norske gutta er mindre sårbare for feil nå enn de var i forrige sesong, sier Anders Jacobsen. Han mener å se forandringer etter at Alexander Stöckl overtok som landslagssjef foran denne sesongen.

I torsdagens kvalifisering til hoppuke-åpningen i Oberstdorf endte de norske på rekke og rad bak østerrikeren Andreas Kofler.

Video: Se Anders Bardals hopp som ga ham andreplass i kvalifiseringen:

Video Bardal ble nummer to

Bardal ble nummer to

Tyngre sittestilling

- Det jeg ser tydeligst, er endringen i sittestillingen og hvordan de kjører før de tar av. De har trykket mer på hele foten, og da blir det ikke så "spisst". De sitter litt dypere og tyngre, og får lengre vei å bruke beina på, sier Jacobsen, som i fjor selv var en del av hopplandslaget.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal