NRK Meny
Normal

- Vant med håndbrekket på

Andreas Thorkildsen hadde små problemer med å vinne spydkonkurransen i Diamond League-stevnet i Shanghai.

Video Andreas etter spydkonkuransen

Les også: Bolt leverte i Shanghai

Se: Resultater Shanghai

Nordmannen kastet 86,11 meter i sitt lengste kast i sesongpremieren, og det var 50 centimeter lengre enn tsjekkiske Petr Frydrych som ble nummer to med 85,60. Vitezslav Vesely, også han tsjekkisk, ble nummer tre på 82,95.

Nordmannens nest best kast var 84,46. Fire av kastene hans var over 80-metersstreken, mens kastet dødt i de to siste omgangene.

- Det ble litt sånn første stevne for året og det er alltid litt å jobbe med, men det er deilig å ha unnagjort denne konkurransen med bra resultat, sa Thorkildsen sa Andreas Thorkildsen til TV4 etter konkurransen.

- Jeg er veldig fornøyd med 86 meter på stadion så tidlig. De siste stegene før utkastet blir litt det å dra i håndbrekket, og det må jeg jobbe med framover. Det retter jeg på med noen flere konkurranser, sa Thorkildsen videre.

Flere stod over

Flere av de antatt beste spydkasterne som blant annet finske Tero Pitkämäki, var ikke med i Shanghai. Øvelsen var heller ikke en såkalt Diamond League-øvelse i dette stevnet, men det ble trolig satt på programmet for å vise fram Andreas Thorkildsen med sin nye kinesiske sponsor. Han nemlig er en av de største stjernene til den kinesiske klesprodusenten Li Ning.

Thorkildsen er regjerende OL-, VM- og EM-mester. Det har ingen mannlig spydkaster maktet før. Årets mål er EM i Barcelona i slutten av juli.

Neste oppgave er konkurransen i Florø neste helg, mens det er norsk festaften på Bislett 4. juni.

Nett-TV: 83,47 meter i første omgang

Video Andreas etter spydkonkuransen

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal