NRK Meny
Normal

- Vant med håndbrekket på

Andreas Thorkildsen hadde små problemer med å vinne spydkonkurransen i Diamond League-stevnet i Shanghai.

Video Andreas etter spydkonkuransen

Les også: Bolt leverte i Shanghai

Se: Resultater Shanghai

Nordmannen kastet 86,11 meter i sitt lengste kast i sesongpremieren, og det var 50 centimeter lengre enn tsjekkiske Petr Frydrych som ble nummer to med 85,60. Vitezslav Vesely, også han tsjekkisk, ble nummer tre på 82,95.

Nordmannens nest best kast var 84,46. Fire av kastene hans var over 80-metersstreken, mens kastet dødt i de to siste omgangene.

- Det ble litt sånn første stevne for året og det er alltid litt å jobbe med, men det er deilig å ha unnagjort denne konkurransen med bra resultat, sa Thorkildsen sa Andreas Thorkildsen til TV4 etter konkurransen.

- Jeg er veldig fornøyd med 86 meter på stadion så tidlig. De siste stegene før utkastet blir litt det å dra i håndbrekket, og det må jeg jobbe med framover. Det retter jeg på med noen flere konkurranser, sa Thorkildsen videre.

Flere stod over

Flere av de antatt beste spydkasterne som blant annet finske Tero Pitkämäki, var ikke med i Shanghai. Øvelsen var heller ikke en såkalt Diamond League-øvelse i dette stevnet, men det ble trolig satt på programmet for å vise fram Andreas Thorkildsen med sin nye kinesiske sponsor. Han nemlig er en av de største stjernene til den kinesiske klesprodusenten Li Ning.

Thorkildsen er regjerende OL-, VM- og EM-mester. Det har ingen mannlig spydkaster maktet før. Årets mål er EM i Barcelona i slutten av juli.

Neste oppgave er konkurransen i Florø neste helg, mens det er norsk festaften på Bislett 4. juni.

Nett-TV: 83,47 meter i første omgang

Video Andreas etter spydkonkuransen

Siste nytt

 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP
 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner