Hopp til innhold

- Vant med håndbrekket på

Andreas Thorkildsen hadde små problemer med å vinne spydkonkurransen i Diamond League-stevnet i Shanghai.

Video Andreas etter spydkonkuransen

Les også: Bolt leverte i Shanghai

Se: Resultater Shanghai

Nordmannen kastet 86,11 meter i sitt lengste kast i sesongpremieren, og det var 50 centimeter lengre enn tsjekkiske Petr Frydrych som ble nummer to med 85,60. Vitezslav Vesely, også han tsjekkisk, ble nummer tre på 82,95.

Nordmannens nest best kast var 84,46. Fire av kastene hans var over 80-metersstreken, mens kastet dødt i de to siste omgangene.

- Det ble litt sånn første stevne for året og det er alltid litt å jobbe med, men det er deilig å ha unnagjort denne konkurransen med bra resultat, sa Thorkildsen sa Andreas Thorkildsen til TV4 etter konkurransen.

- Jeg er veldig fornøyd med 86 meter på stadion så tidlig. De siste stegene før utkastet blir litt det å dra i håndbrekket, og det må jeg jobbe med framover. Det retter jeg på med noen flere konkurranser, sa Thorkildsen videre.

Flere stod over

Flere av de antatt beste spydkasterne som blant annet finske Tero Pitkämäki, var ikke med i Shanghai. Øvelsen var heller ikke en såkalt Diamond League-øvelse i dette stevnet, men det ble trolig satt på programmet for å vise fram Andreas Thorkildsen med sin nye kinesiske sponsor. Han nemlig er en av de største stjernene til den kinesiske klesprodusenten Li Ning.

Thorkildsen er regjerende OL-, VM- og EM-mester. Det har ingen mannlig spydkaster maktet før. Årets mål er EM i Barcelona i slutten av juli.

Neste oppgave er konkurransen i Florø neste helg, mens det er norsk festaften på Bislett 4. juni.

Nett-TV: 83,47 meter i første omgang

Video Andreas etter spydkonkuransen

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal