NRK Meny
Normal

- Urettferdig og misforstått

Ekspert i arbeidsrett mener ledelsen og ikke Romøren burde tatt støyten.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren torsdag utestengt fra de tre neste verdenscuprennene.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Bjørn Einar Romøren ble torsdag utestengt fra de tre neste rennene i verdenscupen. Det skjedde som en reaksjon på at han satte utfor som førstemann i nye Holmenkollen i et testhopp.

Hoppledelsen oppfattet det som mangel på respekt og Romøren får ikke hoppe i Lahti og Kuopio.

- Jeg synes det er helt urettferdig og misforstått, sier jurist Ian Kenworthy som er ekspert på arbeidsrett.

Kenworthy mener utestengelsen er helt gal og mener det er ledelsen som burde tatt støyten.

- Jeg mener at de som er ledere bør ta ansvaret og ikke skyve skylden over på utøveren. Det er rennlederen og andre som bestemmer hvem det er som skal prøvehoppe og ikke den enkelte utøver. Det er et ledelsesprinsipp at ledelsen får ta ansvaret for det de gjør og ikke skyver ansvaret nedover i rekkene, sier han.

Kan tape økonomisk

Ettersom Romøren er utelukket fra lagkonkurransen og den individuelle konkurransen i Lahti, og den individulle konkurransen i Kuopio, kan han eventuelt gå glipp av relativt store pengepremier.

Kenworthy mener Romøren kan kreve erstatning.

- Det er i hvertfall ikke unaturlig. Straffer man en ansatt for noe ledelsen burde tatt ansvaret for vil det være en aktuell problemstilling, sier han.

Men det er likevel ikke det viktigste.

- Det at han blir utestengt fra det han vil mest her i verden, nemlig å hoppe, blir helt galt i dette tilfellet, avslutter han.

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal