NRK Meny
Normal

- Urettferdig og misforstått

Ekspert i arbeidsrett mener ledelsen og ikke Romøren burde tatt støyten.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren torsdag utestengt fra de tre neste verdenscuprennene.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Bjørn Einar Romøren ble torsdag utestengt fra de tre neste rennene i verdenscupen. Det skjedde som en reaksjon på at han satte utfor som førstemann i nye Holmenkollen i et testhopp.

Hoppledelsen oppfattet det som mangel på respekt og Romøren får ikke hoppe i Lahti og Kuopio.

- Jeg synes det er helt urettferdig og misforstått, sier jurist Ian Kenworthy som er ekspert på arbeidsrett.

Kenworthy mener utestengelsen er helt gal og mener det er ledelsen som burde tatt støyten.

- Jeg mener at de som er ledere bør ta ansvaret og ikke skyve skylden over på utøveren. Det er rennlederen og andre som bestemmer hvem det er som skal prøvehoppe og ikke den enkelte utøver. Det er et ledelsesprinsipp at ledelsen får ta ansvaret for det de gjør og ikke skyver ansvaret nedover i rekkene, sier han.

Kan tape økonomisk

Ettersom Romøren er utelukket fra lagkonkurransen og den individuelle konkurransen i Lahti, og den individulle konkurransen i Kuopio, kan han eventuelt gå glipp av relativt store pengepremier.

Kenworthy mener Romøren kan kreve erstatning.

- Det er i hvertfall ikke unaturlig. Straffer man en ansatt for noe ledelsen burde tatt ansvaret for vil det være en aktuell problemstilling, sier han.

Men det er likevel ikke det viktigste.

- Det at han blir utestengt fra det han vil mest her i verden, nemlig å hoppe, blir helt galt i dette tilfellet, avslutter han.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal