NRK Meny
Normal

- Skittkasting av Tromsø

Tromsø driver med skittkasting mot de andre OL-kandidatbyene.

Erling Lae
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det mener Oslos byrådsleder Erling Lae. Dette er dårlig sportsånd, sier Lae.

- Nå begynner jeg å gå litt lei fordi vi opplever at Tromsø stadig kommer med negative og feilaktige påstander om de to andre søkerbyene. Det kan da ikke være nødvendig å gjøre seg selv stor ved å gjøre andre små. Og jeg synes det er det Tromsø gjør nå.

 I Oslo er OL-gruppa oppgitt over det de oppfatter som sverting av deres OL-søknad. Lae nevner flere konkrete eksempler:

 - Tromsø hevder stadig at Lillehammer søker sammen med Oslo. Det er avkreftet og feil.

- I går påstod Tromsø at vi fusker med tall fordi vi ikke har finansiert deltaker og medielandsby i søknaden. Det er feil. For det er en del av Bjørvikautbyggingen.

- I dag tidlig sa Tromsøs Bjørge Stensbøl at Oslo vil få store merkostnader til medie og deltakerlandsby. Nok et angrep, mener Lae.

- I en konkurranse spenner man ikke ben på konkurrenten. Det er dirty.Min oppfordring til Tromsø bli: Vær så snill konsentrere dere om deres egen søknad, avslutter byrådslederen.

Siste nytt

 • Stjernen best i norgescupen

  Andreas Stjernen har valgt å trene for seg selv store deler av sommeren. Det er ingen grunn til bekymring. Sprova-hopperen vant lørdagens norgescuprenn i Granåsen. Ett poeng skilte ned til Joakim Aune. Fredrik Bjerkeengen ble nummer tre.

  Hopplandslaget
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Inter vil saksøke La Liga-sjefen

  Inter liker svært dårlig uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas om Milano-klubbens forsøk på å kjøpe Luka Modric fra Real Madrid. – Inter bekrefter at klubben vil ta rettslige skritt mot Javier Tebas i forbindelse med uttalelsene han kom med til pressen i dag, heter det i en melding lagt ut på Inters nettsted.

  Estonia Super Cup Soccer
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Bolt på plass i Australia

  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Sprintlegenden ankom Australia lørdag for å trene med Central Coast Mariners. – Jeg har helt siden min siste friidrettssesong sagt at jeg vil spille fotball, og jeg vet hva jeg kan, sa Bolt til et stort medieoppbud på flyplassen i Sydney.

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett