- Paule må hjelpe en kvinne i nød

- Idrettspresident Tove Paule må hjelpe den afghanske OL-deltageren Mehbooba Ahadyar til å få asyl i Norge, sier professor i idrettssosiologi Gerd von der Lippe.

Mehbooba Ahadyar
Foto: Rafiq Maqbool / AP

I går skrev avisa The Times at Afghanistans eneste kvinnelige utøver i OL i Beijing har rømt fra en treningsleir i Italia. Von der Lippe håper Paule vil trå til.

Trolig avvist

- Nå lever vi i en verden hvor idrett også er politikk, og Tove Paule har vist at når hun virkelig ønsker noe, får hun det til, sier von der Lippe.

Les saken fra i går: Vil søke asyl i Norge

Ahadyar er mellomdistanseløper og kjent for å løpe i muslimsk slør og i heldekkende treningsdrakt.

Kvinnen som har blitt et symbol på afghanske kvinners kamp for å drive idrett, blir trolig avvist i Norge. Von der Lippe tror at Paule kan gjøre en forskjell.

- Norges Idrettsforbund er ikke kjent for å være blant de mest radikale organisasjonene, men nå har vi for første gang en kvinne som fronter idrettsforbund og hun kan gjøre en forskjell, for her er det en kvinne i nød, sier von der Lippe.

- Det muliges kunst

- En kvinnelig president kan gjøre en forskjell her hvis hun trykker på de riktige knappene, sier von der Lippe.

- Hvis hun sier hun formelt sett ikke kan gjøre noe, så har hun helt sikkert rett. Men jeg mener at politikk er det muliges kunst og her er det muligheter og utfordringer, sier hun.

Tove Paule har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men mest sannsynlig vil norske myndigheter sende Ahadyar tilbake til Italia.

Siste nytt

 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP
 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal