Hopp til innhold

- Nibali er Giro-jokeren

Sykkelkommentator Ove Eriksen har taktikken klar for Liquigas hvis de skal få vinneren i Giro d' Italia.

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali kan spille en viktig rolle på de siste etappene

Foto: Luk Beines / Afp

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

"Samme hvem som vinner,bare det er en av oss". Tenker
det italienske laget Liquigas slik, vinner de Italia Rundt. Og jokeren er Vincenzo Nibali som ligger på 6.plass i sammendraget.

Kommer Nibali i brudd truer han alle i teten. Bare lagkameraten Basso vil forholde seg rolig til en slik situasjon.

Etter bakketempoen opp til "kongeplassen" er situasjonen ytterligere tilspisset. Ivan Basso hentet over minuttet på David Arroyo i rosa. Og Cadel Evans tok nesten halvminuttet på Basso. Stefano Garzelli som vant kan vi glemme i sammendraget. Han er over halvtimen bak.

Stort forsprang

Arroyo har fortsatt 2.27 å gå på i forhold til Basso. Det er mye å ta igjen på en så god og rutinert rytter. Men det er til Basso sin fordel at han er kaptein på det beste laget.

Liquigas må fortsette hardkjøret. Kvitte seg med hjelperytterne til Arroyo, Porte, Evans, Sastre, Vinokourov og Scarponi i de lange, sugende fjellene som gjenstår.

Råsterk australier

Cadel Evans kom sterkt tilbake i dag. Han har ikke et lag med seg som kan gi han nødvendig støtte i fjellene. Men australieren er råsterk og må lime seg fast til bakhjulet til Basso og forsøke å stjele sekunder i avslutningene. Det handler nå bare om 42 sek.

Vincenzo Nibali kjørte godt også i dag (4.pl.). Og han er fortsatt Liquigas sin joker. Han ligger 1.44 bak Evans og er en stor trussel for teten om han kommer løs i et brudd.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Norge presset storfavoritten – tok første VM-sølv på 19 år

  For første gang på nitten år var ett norsk damelag i VM finalen i curling. Men det norske laget bestående av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye var langt fra favoritter.

  Som regjerende verdensmestere var Sveits storfavoritter før turneringen i svenske Sandviken. I VM har sveitserne gått ubeseiret frem til finalen, og styrket sitt favorittstempel.

  I finalen fulgte landene hverandre tett, og i den åttende omgangen utlignet Norge sveitsernes ledelse til 3–3 etter en strålende sistestein av Skaslien.

  Norge hadde en fordel med sistestein i siste omgang, og presset var dermed på Sveits før den niende og nest siste omgangen.

  De norske kvinnene gjorde jobben vanskelig for sveitserne, men med den siste steinen curlet sveitserne inn et viktig poeng og ledet 4–3 før den siste og avgjørende omgangen.

  Før Norges nest siste stein var kampen helt åpen, og det norske laget diskuterte mye hva de skulle gjøre, men prøvde seg på en dobbel uten å lykkes.

  Sveits svarte med å slå ut Norges stein og Norge kunne dermed best sikre seg ekstraomganger. Men Skasliens siste stein var altfor kort og dermed sikret Sveits sitt fjerde strake VM-gull.

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Medier: Foden har operert blindtarmen – mister landskamp

  Manchester City-stjernen Phil Foden må stå over Englands kamp mot Ukraina i EM-kvalifiseringen søndag etter at han måtte operere blindtarmen.

  Det melder flere engelske medier søndag.

  Daily Mail skriver at Foden skal ha følt seg uvel på trening lørdag og deretter fått påvist blindtarmbetennelse. Det gjør at han mister kampen mot Ukraina på Wembley søndag kveld.

  Det er også usikkert om han blir klar til Citys storkamp mot Liverpool i ligaen like etter landslagspausen.

  (©NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Bergsvand ut med skade kort tid før landskamper

  Norge-midtstopper Guro Bergsvand pådro seg en skade i Brightons bortekamp mot Reading søndag.

  Det er dårlig nytt for landslagssjef Hege Riise dagen før hun skal presentere uttaket til VM-oppkjøringskampene mot Spania og Sverige i april.

  Bergsvand hadde notert seg for en målgivende pasning til Veatriki Sarris 2-0-mål før hun ble skadd. Hun ble byttet ut i kampens 29. minutt og erstattet av Danielle Carter.

  Det er ikke umiddelbart klart hvor alvorlig Bergsvands skade er.

  Fotball kvinner A-landslaget, privat landskamp Norge - Frankrike (0-0)
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste