- Nå handler alt om søndagen

På fredagens etappe skal Hushovd kun bruke krefter hvis Cavendish angriper.

Hushovd og Cavendish
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

På fredagens 19. etappe tenker ikke Thor Hushovd på å gjøre et nytt stunt slik han gjorde for ti dager siden i Tour de France.

En solid ledelse på den grønne poengtrøya, gjør at Cervelo-rytteren tenker å ta det rolig på dagens etappe.

LES: 19. etappe - 24. juli

- Det er en typisk dag der det kommer til å gå inn et brudd. Siden jeg har en komfortabel ledelse på den grønne trøya kommer jeg til å ta det med ro, men kanskje bite meg fast over det siste fjellet for å ta noen spurtpoeng i mål, sier Hushovd til NRK.

Det er søndagen som betyr alt for Hushovd, og så lenge ikke Mark Cavendish finner på noe lurt på fredagens etappe så gjelder det å samle mest mulig krefter - selv om det er mulig å snappe enda flere poeng.

- Ja, det er klart jeg kan ta poeng, men hvis ikke Cavendish og Columbia prøver på det gidder ikke jeg heller. Nå handler det mer om å samle overskudd frem mot søndagen, sier Hushovd.

Den 19. etappen er en forholdsvis flat etappe, men 40 km før mål i Aubenas kommer det en kategori to stigning opp til fjellet Col de l'Escrinet hvor det kan gå et brudd.

Siste nytt

 • Uruguay slo Chile

  Uruguay slo Chile 1-0 medan Ecuador og Japan spela 1-1 i dei siste gruppekampane i Copa America i natt.

  Kvartfinalene torsdag, fredag og laurdag er dermed klare: Brasil - Paraguay, Venezuela - Argentina, Colombia - Chile og Uruguay - Peru.

  Edinson Cavani
  Foto: Leo Correa / AP
 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal