NRK Meny
Normal

- Nå handler alt om søndagen

På fredagens etappe skal Hushovd kun bruke krefter hvis Cavendish angriper.

Hushovd og Cavendish
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

På fredagens 19. etappe tenker ikke Thor Hushovd på å gjøre et nytt stunt slik han gjorde for ti dager siden i Tour de France.

En solid ledelse på den grønne poengtrøya, gjør at Cervelo-rytteren tenker å ta det rolig på dagens etappe.

LES: 19. etappe - 24. juli

- Det er en typisk dag der det kommer til å gå inn et brudd. Siden jeg har en komfortabel ledelse på den grønne trøya kommer jeg til å ta det med ro, men kanskje bite meg fast over det siste fjellet for å ta noen spurtpoeng i mål, sier Hushovd til NRK.

Det er søndagen som betyr alt for Hushovd, og så lenge ikke Mark Cavendish finner på noe lurt på fredagens etappe så gjelder det å samle mest mulig krefter - selv om det er mulig å snappe enda flere poeng.

- Ja, det er klart jeg kan ta poeng, men hvis ikke Cavendish og Columbia prøver på det gidder ikke jeg heller. Nå handler det mer om å samle overskudd frem mot søndagen, sier Hushovd.

Den 19. etappen er en forholdsvis flat etappe, men 40 km før mål i Aubenas kommer det en kategori to stigning opp til fjellet Col de l'Escrinet hvor det kan gå et brudd.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale