Hopp til innhold

- Nå handler alt om søndagen

På fredagens etappe skal Hushovd kun bruke krefter hvis Cavendish angriper.

Hushovd og Cavendish
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

På fredagens 19. etappe tenker ikke Thor Hushovd på å gjøre et nytt stunt slik han gjorde for ti dager siden i Tour de France.

En solid ledelse på den grønne poengtrøya, gjør at Cervelo-rytteren tenker å ta det rolig på dagens etappe.

LES: 19. etappe - 24. juli

- Det er en typisk dag der det kommer til å gå inn et brudd. Siden jeg har en komfortabel ledelse på den grønne trøya kommer jeg til å ta det med ro, men kanskje bite meg fast over det siste fjellet for å ta noen spurtpoeng i mål, sier Hushovd til NRK.

Det er søndagen som betyr alt for Hushovd, og så lenge ikke Mark Cavendish finner på noe lurt på fredagens etappe så gjelder det å samle mest mulig krefter - selv om det er mulig å snappe enda flere poeng.

- Ja, det er klart jeg kan ta poeng, men hvis ikke Cavendish og Columbia prøver på det gidder ikke jeg heller. Nå handler det mer om å samle overskudd frem mot søndagen, sier Hushovd.

Den 19. etappen er en forholdsvis flat etappe, men 40 km før mål i Aubenas kommer det en kategori to stigning opp til fjellet Col de l'Escrinet hvor det kan gå et brudd.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden

  Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

  Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par og var på delt 16.-plass da han hadde spilt ferdig, seks slag bak lederne. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Newgarden vant dramatisk Indy 500

  Josef Newgarden passerte tittelforsvarer Marcus Ericsson på siste runde og tok sin første seier i billøpsklassikeren Indianapolis 500.

  Foran 300.000 tilskuere så svenske Ericsson ut til å vinne løpet for annen gang på rad, men med tre runder igjen kom det røde flagget ut for tredje gang på de 16 siste rundene, og dermed måtte det omstart til.

  Det banet for et kort og vilt race til mållinjen over én runde da løpet ble startet om igjen. Ericsson fikk en god start og så ut til å skulle holde unna, men så kom Newgarden som en rakett forbi ham, og svensken rakk aldri å komme tilbake. (NTB)

  IndyCar Indy 500 Auto Racing
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr mesterligaspill kommende sesong.

  Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

  Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

  Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

  Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

  Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

  Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

  Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste