Hopp til innhold

- Mueller har fulgt spillereglene

Olympiatoppen mener at både Peter Mueller og Håvard Bøkko har fulgt spillereglene i alt bråket rundt skøytelandslaget.

Johan Kaggestad og toppidrettsjef Jarle Aambø
Foto: Morten Holm / Scanpix

Etter at Mueller fikk sparken har han kommet med kontroversielle uttaleser i media, men det har ikke gått ut over landslaget, mener sportslig koordinator i Olympiatoppen, Johan Kaggestad.

Les også: Mueller kritiserer skøytetrenerne

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale sommeren 2009.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Jeg synes han har fulgt spillereglene bra på landslags-samlingene, det er det jeg forholder meg til. Uttalelser i media kan ikke jeg forholde meg til, sier Kaggestad til NRK.

Ikke et nazi-regime

Kaggestad benekter at Håvard Bøkko på noe tidspunkt har fått munnkurv overfor media, og han mener at Bøkko har taklet alt bråket med stor ro.

- Han får noen råd, men jeg synes Håvard må få si noe av det han føler også til media. Vi driver ikke et sånn nazi-regime i norsk toppidrett. Jeg synes Håvard har vært flink, og han er usedvanlig flink til å fokusere på idretten sin, og det er som opptar meg for øyeblikket, fortsetter Kaggestad.

Les også: Mueller lagt i bakken

Opprettholder ambisjonene

Etter at Peter Mueller fikk sparken har ikke Bøkko fått det til på isen. Sykdom er en av årsakene i tillegg til uroen rundt sparkingen av treneren. Men en noe irritert Kaggestad ser ingen grunn til å senke forventningene i OL.

- Hvorfor det?

- Jeg bare lurer bare på om dere klarer å få det optimlat før OL for det begynner å bli kort tid?

- De fleste bekymringer blir det aldri noe av, så jeg tror du skal slutte å bekymre deg unge dame, avslutter Kaggestad til NRKs reporter Marianne Kvamme Amengual.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal