- Mueller har fulgt spillereglene

Olympiatoppen mener at både Peter Mueller og Håvard Bøkko har fulgt spillereglene i alt bråket rundt skøytelandslaget.

Johan Kaggestad og toppidrettsjef Jarle Aambø
Foto: Morten Holm / Scanpix

Etter at Mueller fikk sparken har han kommet med kontroversielle uttaleser i media, men det har ikke gått ut over landslaget, mener sportslig koordinator i Olympiatoppen, Johan Kaggestad.

Les også: Mueller kritiserer skøytetrenerne

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale sommeren 2009.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Jeg synes han har fulgt spillereglene bra på landslags-samlingene, det er det jeg forholder meg til. Uttalelser i media kan ikke jeg forholde meg til, sier Kaggestad til NRK.

Ikke et nazi-regime

Kaggestad benekter at Håvard Bøkko på noe tidspunkt har fått munnkurv overfor media, og han mener at Bøkko har taklet alt bråket med stor ro.

- Han får noen råd, men jeg synes Håvard må få si noe av det han føler også til media. Vi driver ikke et sånn nazi-regime i norsk toppidrett. Jeg synes Håvard har vært flink, og han er usedvanlig flink til å fokusere på idretten sin, og det er som opptar meg for øyeblikket, fortsetter Kaggestad.

Les også: Mueller lagt i bakken

Opprettholder ambisjonene

Etter at Peter Mueller fikk sparken har ikke Bøkko fått det til på isen. Sykdom er en av årsakene i tillegg til uroen rundt sparkingen av treneren. Men en noe irritert Kaggestad ser ingen grunn til å senke forventningene i OL.

- Hvorfor det?

- Jeg bare lurer bare på om dere klarer å få det optimlat før OL for det begynner å bli kort tid?

- De fleste bekymringer blir det aldri noe av, så jeg tror du skal slutte å bekymre deg unge dame, avslutter Kaggestad til NRKs reporter Marianne Kvamme Amengual.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: kortprogram, kvinner
VM kunstløp: Kortprogram kvinner
Mesterfinalen fotball Brann - Rosenborg