- Mueller har fulgt spillereglene

Olympiatoppen mener at både Peter Mueller og Håvard Bøkko har fulgt spillereglene i alt bråket rundt skøytelandslaget.

Johan Kaggestad og toppidrettsjef Jarle Aambø
Foto: Morten Holm / Scanpix

Etter at Mueller fikk sparken har han kommet med kontroversielle uttaleser i media, men det har ikke gått ut over landslaget, mener sportslig koordinator i Olympiatoppen, Johan Kaggestad.

Les også: Mueller kritiserer skøytetrenerne

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale sommeren 2009.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Jeg synes han har fulgt spillereglene bra på landslags-samlingene, det er det jeg forholder meg til. Uttalelser i media kan ikke jeg forholde meg til, sier Kaggestad til NRK.

Ikke et nazi-regime

Kaggestad benekter at Håvard Bøkko på noe tidspunkt har fått munnkurv overfor media, og han mener at Bøkko har taklet alt bråket med stor ro.

- Han får noen råd, men jeg synes Håvard må få si noe av det han føler også til media. Vi driver ikke et sånn nazi-regime i norsk toppidrett. Jeg synes Håvard har vært flink, og han er usedvanlig flink til å fokusere på idretten sin, og det er som opptar meg for øyeblikket, fortsetter Kaggestad.

Les også: Mueller lagt i bakken

Opprettholder ambisjonene

Etter at Peter Mueller fikk sparken har ikke Bøkko fått det til på isen. Sykdom er en av årsakene i tillegg til uroen rundt sparkingen av treneren. Men en noe irritert Kaggestad ser ingen grunn til å senke forventningene i OL.

- Hvorfor det?

- Jeg bare lurer bare på om dere klarer å få det optimlat før OL for det begynner å bli kort tid?

- De fleste bekymringer blir det aldri noe av, så jeg tror du skal slutte å bekymre deg unge dame, avslutter Kaggestad til NRKs reporter Marianne Kvamme Amengual.

Siste nytt

 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

 • Sørloth ute av landslaget

  Alexander Sørloth pådro seg en ankelskade for Gent i helgen, og går glipp av Norges neste EM-kvalifiseringskamper mot Romania og Færøyene, skriver TV 2.

  Norge møter Romania i EM-kvalifisering fredag 7. juni og Færøyene tre dager senere.

  Alexander Sørloth
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Niki Lauda er død

  Formel 1-fører Niki Lauda er død, 70 år gammel. Han døde mens han sov, opplyser familien hans tirsdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal