NRK Meny
Normal

- Mueller har fulgt spillereglene

Olympiatoppen mener at både Peter Mueller og Håvard Bøkko har fulgt spillereglene i alt bråket rundt skøytelandslaget.

Johan Kaggestad og toppidrettsjef Jarle Aambø
Foto: Morten Holm / Scanpix

Etter at Mueller fikk sparken har han kommet med kontroversielle uttaleser i media, men det har ikke gått ut over landslaget, mener sportslig koordinator i Olympiatoppen, Johan Kaggestad.

Les også: Mueller kritiserer skøytetrenerne

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale

Peter Mueller (t.h.) og Johan Kaggestad i samtale sommeren 2009.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Jeg synes han har fulgt spillereglene bra på landslags-samlingene, det er det jeg forholder meg til. Uttalelser i media kan ikke jeg forholde meg til, sier Kaggestad til NRK.

Ikke et nazi-regime

Kaggestad benekter at Håvard Bøkko på noe tidspunkt har fått munnkurv overfor media, og han mener at Bøkko har taklet alt bråket med stor ro.

- Han får noen råd, men jeg synes Håvard må få si noe av det han føler også til media. Vi driver ikke et sånn nazi-regime i norsk toppidrett. Jeg synes Håvard har vært flink, og han er usedvanlig flink til å fokusere på idretten sin, og det er som opptar meg for øyeblikket, fortsetter Kaggestad.

Les også: Mueller lagt i bakken

Opprettholder ambisjonene

Etter at Peter Mueller fikk sparken har ikke Bøkko fått det til på isen. Sykdom er en av årsakene i tillegg til uroen rundt sparkingen av treneren. Men en noe irritert Kaggestad ser ingen grunn til å senke forventningene i OL.

- Hvorfor det?

- Jeg bare lurer bare på om dere klarer å få det optimlat før OL for det begynner å bli kort tid?

- De fleste bekymringer blir det aldri noe av, så jeg tror du skal slutte å bekymre deg unge dame, avslutter Kaggestad til NRKs reporter Marianne Kvamme Amengual.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal