- Mer anleggsmidler til Nord-Norge

Idrettskretsenes talsmann Svein Even Måmoen mener de tre nordligste fylkene ikke må sakke akterut i kampen om fordeling av anleggsmidler.

Skianlegg
Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / SCANPIX

- Vi må erkjenne at lange avstander og arktisk klima krever gir vanskeligere driftsvilkår enn lengre sør, sier Måmoen til NRK.

Han mener dette betyr at norsk idrett må akseptere særvilkår for Nord-Norge.

Nettradio: - Nord-Norge bør prioriteres

Måmoen påpker at idretten har mellom 1,5 og 2 milliarder kroner i etterslep av statlige midler til anlegg, og mener et sted å begynne er å plassere Nordland, Troms og Finnmark først i køen. 200 millioner er øremerket disse fylkene.

Særforbundenes talsmann, golfpresident Christian Anker Rasch, er opptatt av nord-sør-konflikten OL-spørsmålet har skapt de siste dagene. Også han mener anleggsmidler nå må nordover.

Men idrettspresident Tove Paule vil ikke love Nord-Norge noe.

- Men vi er selvsagt klar over behovene, så vi skal diskutere hva vi kan bidra med, sier Paule til NRK.

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge