- Cavendish skal kokes før spurten

Thor Hushovd tror at det norske laget skal klare å sette den britiske favoritten utenfor før spurten i søndagens landeveisritt i sykkel-VM.

Video Siste økt før fellesstarten

Siste økt før fellesstarten

- Det er viktig at ryttere som Cavendish blir mest mulig kokt underveis, slik at han blir sliten før oppløpet. Hvis han er frisk og rask da, blir han nok den store favoritten, sier Thor Hushovd til NRK.

Torsdag var de norske rytterne ute og terpet på VM-formen, den siste tøffe treningsøkta før avreisen til Danmark og VM-byen København. Alle fikk kjørt seg bak scooteren i 60 kilometer i timen.

- Det er scooteren som er begrensingen. Gutta kan kjøre fortere, men vi prøver å ikke overdrive det, sier sportssjef Steffen Kjærgaard til NRK.

Vil ha stor fart i feltet

Først syklet de fire nordmennene fire timers langtur, så kom økta bak scooteren.

- Dette er for å trene i konkurransefart, sier Kjærgaard.

Norges to stjerner, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, vil ha høy fart gjennom hele løpet for å grille Mark Cavendish.

Video: Cavendish vil ikke snakke

Video Cavendish har tro på egne sjanser

Cavendish har tro på egne sjanser

Briten selv har stor tro på seg selv søndag. Tar han gull, blir han britenes første verdensmester på 46 år.

Etter Tour of Britain sa Cavendish at han er i sitt livs form. Men nå vil han ikke snakke med media - ikke før etter fellesstarten søndag.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag