- Mange blir mistenkeliggjort

Stor skepsis i den norske troppen til WADAs behandling av utøverne som har fått startnekt.

Åge Skinstad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Vancouver/Marienlyst (NRK): Over 30 utøvere har fått startnekt til de olympiske lekene i Vancouver. Men WADA nekter å gå ut med navn, nasjon og gren på de involverte i skandalen.

Utøverne i den norske landslagstroppen er fornøyde med antidopingbyråets arbeid, men setter et spørsmålstegn til hvorfor antidopingbyrået velger å holde kortene så tett til brystet.

Sportssjef Åge Skinstad er en mange som mener at utøvernes navn bør offentliggjøres.

- Jeg skulle gjerne ha visst hvilke nasjoner og hvilke utøvere det gjelder. Nå kastes det en mistanke over en rekke utøvere, men ingen vet hvem disse er, sier Skinstad til NRK.

Tror ikke på dopingfritt OL

Likevel er han tilfreds med at mulige juksemakere ekskluderes.

- Jeg håper at vi slipper å se disse tullebukkene i OL, sier sportsjefen, som fårstøtte av sin elev Eldar Rønning.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eldar Rønning

Eldar Rønning tror ikke på et dopingfritt OL.

Foto: Scanpix

- Det er bra at dopingjegerne holder på, og de må bare fortsette sitt arbeid. Men jeg tror ikke det blir et dopingfritt OL, sier Eldar Rønning til NRK.

- Dårlig start

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren betegner forsøk på juks som trist.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Hoppernes landslagssjef Mika Kojonkoski mener at startnektet overskygger de sportslige begivenheter som starter lørdag.

- Min første reaksjon er at OL har startet dårlig med slike rykter. Men vi må huske at OL er en stor begivenhet, og når slik skjer, blir det gjerne store overskrifter, sier Kojonkoski til NRK.

Bjørn Einar Romøren tviler sterkt på at noen hoppere er blitt nektet til start.

- Jeg er glad jeg driver med det jeg gjør, nemlig en idrett der det ikke er mye doping. Men det er trist at folk prøver å ta medaljer på en slik frekk måte, sier Romøren til NRK.

Ifølge IOC-medlem Gerhard Heiberg har ingen av disse utøverne testet positivt på doping.

Men WADA-president John Fahey sa under dagens pressekonferanse at startnektet også omfatter utøvere som har avlagt positive dopingprøver.

Mika Kojonkoski

Mika Kojonkoski mener opprulling av utøverne med for høyt blodverdi overskygger det sportslige.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal