- Må revurdere OL-søknaden

Idrettsstyret har fått nok av bråket rundt Tromsø 2018 og utelukker ikke at OL-spørsmålet må behandles om igjen.

Jorodd Asphjell
Foto: NRK

Jorodd Asphjell, styremedlem i Idrettsstyret, mener det var klokt av Bjørge Stensbøl å trekke seg som leder av Tromsø 2018 i dag.

Fokus på statsgaranti

- Med bakgrunn i bråket og den indre uroligheten som har vært i organisasjonskomiteen i Tromsø 2018, tror jeg Bjørge Stensbøl gjorde et riktig valg.

Idrettspresident Tove Paule mener fokuset nå må ligge på arbeidet med å få statsgaranti.

- Jeg er opptatt av at vi skal få et ryddig og godt løp i den videre prosessen mot statsgaranti, så vi kan gjøre dette videre i henhold til de vedtak vi har fattet.

Ro i rekkene - eller revurdering

Det er Idrettsstyret som har søkt regjeringen om statsgaranti for OL-prosjektet.

Dersom det ikke blir ro i rekkene, og hvis det kommer flere avsløringer, mener flere av medlemmene i Idrettsstyret som NRK har snakket med i dag, at man må revurdere Norges kandidatur som OL-søker i 2018.

- Regjeringen har nedsatt et utvalg for å gå gjennom søknaden og vil komme med sin rapport i løpet av sommeren. Hvis den viser vesentlige endringer fra det det gamle Idrettsstyret vedtok, og det vi får presentert i dag, må vi se på det, understreker Jorodd Asphjell.

Siste nytt

 • Tour-avgjerd før 15. mai

  Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd.

  Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde.

  – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han.

  Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.

  AFP_1J2376
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Bodø/Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.

  Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • TV-suksess for hviterussisk fotball

  Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.

  I Hviterussland ruller fotballen fortsatt
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal