Hopp til innhold

- Må løpe på 9,5-tallet

Han er tittelforsvarer og er raskest i verden på både 100 og 200 meter i år. Likevel er det bare Tyson Gay selv som tror han kan ta VM-gull.

Tyson Gay
Foto: RICHARD CLEMENT / REUTERS

- Ingen, bortsett fra familien min og treneren min tror at jeg kan vinne, sier Tyson Gay til NRK i forkant av VM.

Med 9,77 på 100 meter og 19,58 på den dobbelte distansen er Gay raskest på begge sprintdistansene i år.

Til sammenligning har Usain Bolt 9,79 og 19,59 som sine beste tider for året.

Video: Se hele intervjuet med Tyson Gay

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_8_4_14_41_5_1720.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Vil sette verdensrekord

27-åringen innser at han kommer til å bli rangert bak jamaicanske Bolt til han setter verdensrekord

- Jeg kommer til å være "underdog" til jeg slår verdensrekorden. Så enkelt er det, sier Gay til NRK.

Amerikaneren avslører at tankene om verdensrekord sjelden er langt unna.

- Jeg tenker mye på å sette verdensrekord. Det er et av målene mine og frem til jeg oppnår det så kommer jeg til å tenke mye på rekord.

- Ned på 9,5-tallet

Verdensrekorden på 100 meter ble satt av Usain Bolt under OL i fjor og lyder på 9,69.

I verdensrekordløpet på 100 slakket imidlertid Bolt av på farten mot slutten og Gay tror han må slå rekorden klart om han skal slå Bolt og vinne VM.

- Man kan slå rekorden ved å løpe 9,68, men man må løpe på 9,5-tallet for å slå det Usain Bolt er i stand til å gjøre, sier Tyson Gay til NRK.

Dårlig OL - stort VM

Tyson Gay

Tyson Gay

Foto: Damian Dovarganes / AP

Tyson Gay hadde et svakt OL i fjor der han ble slått ut i semifinalen på 100 meter etter å ha blitt nummer fem i heatet.

Skuffelsen var desto større ettersom han i VM i japanske Osaka året før tok gull på 100 meter, 200 meter og 4x100 meter.

- Det å vinne 100 meter var stort, men å slå trøttheten og vinne 200 også betydde mye for meg, sier Tyson Gay til NRK.

Sammen med landsmannen Maurice Greene (i 1999) er Gay den eneste som har vunnet de to sprintdistansene og 4x100 meter i ett og samme VM.

- Osaka var høydepunktet i karrieren min. Et av de beste øyeblikkene livet mitt, sier Gay.

Søndag 16. august går finalen på 100 meter der Tyson Gay skal prøve å gjenskape øyeblikkene fra Japan i 2007.

Siste nytt

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal