Siste nytt

 • EM-gull til Bjøntegaard

  Erlend Bjøntegaard (31) skaut feilfritt og tok gullet på 10 kilometer sprint i skiskyttar-EM i Tyskland fredag.

  Nordmannen vant med 20 sekund ned til andremann, russiske Nikita Porsjnev.

  Bjøntegaard var ikkje den raskaste i sporet fredag, men tok inn det tapte på skytebanen. Ut frå første skyting var han 14 sekund bak leiaren, men ut frå siste skyting leidde han med 16 sekund til Porsjnev. Det forspranget gav han ikkje frå seg, og dermed blei det gull.

  Sverre Dahlen Aspenes, Håvard Gutubø Bogetveit og Johannes Dale vart alle blant dei ti beste. Dei pådrog seg to strafferundar kvar, og Aspenes vart nummer sju, medan Bogetveit og Dale tok plassane rett bak han.

  Sesongstart Skiskyting
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tande og Forfang rekk truleg OL

  Skihopparane Daniel-André Tande og Johann André Forfang nærmar seg CT-verdiane som krevjast for å kunne delta i OL i Kina.

  Det fortel landslagstrenar Alexander Stöckl til NTB fredag formiddag. Tande og Forfang har vore koronasmitta og er i prosessen med å teste seg klar for OL.

  – Heldigvis er det ikkje nokon fleire positive. De tre som er heime (Tande, Forfang og Fredrik Willumstad), køyrer testregime med dagleg testing for å sjå når de bikkar over den berømte CT-verdien på 35.

  Kvalifiseringa til det første OL-rennet i Beijing går laurdag i neste veke. Tande og Forfang må levere den første negative koronatesten seinast fem dagar før avreise til Kina, og deretter må de ha ytterlegare tre godkjente prøver før de kan sette seg på OL-flyet.

  Tande og Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Fryktar korona-juks under OL

  Tyske leiarar meiner faren for juks med koronatestar under OL er like overhengande som det tidlegare har vore med dopingprøver. – Det er ikkje mogeleg, seier OL-leiinga.

  President Michael Hölz i det tyske snøbrettforbundet seier ifølgje Insidethegames at han fryktar ulike forhold for utøvarane i Kina.

  – Det er relativt enkelt med covid-19-testing: Nokon kan alltid etterpå si «beklagar, det var ei falsk positiv».

  Hölz har bakgrunn frå arbeid i det tyske antidopingbyrået, og han meiner det er grunn til å samanlikne systemet for dopingprøver med koronatestar.

  – Vi veit korleis temaet doping er blitt behandla i «slike land», seier Hölz.

  Kina avviser at det er grunn til å frykte uregelmessigheiter i testsystemet under vintervekene.

  – Våre testlaboratorium er drivne av profesjonelle helsearbeidarar som har fått omfattande trening i forkant av leikane. Vi vil sørgje for at det ikkje er rom for feil, seier Huang Chun i den kinesiske OL-komiteen.

  Vinter-OL i Beijing 2022: Ankomst Beijing
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal