NRK Meny
Normal

- Legene er de største svina!

- Leger som bevisst bidrar til doping må utestenges på livstid i alle idretter. Det er de som er de største svina, mener Inggard Lereim.

Inggard Lereim
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Lereim er sjefslege i Norges skiforbund, og han jobber mye internasjonalt med antidopingarbeid.

På tide

Det Internasjonale Skiforbundet, FIS, har dette i sitt regelverket, og nå vil Lereim at andre internasjonale særforbund gjør det samme.

- Det er søren meg på tide at de andre internasjonale særforbundene følger opp det altså, sier Lereim.

Tidlig ute

Hos Det internasjonale skiforbundet kom regelen om utestengelse allerede i 1987. For det er ofte slik at når utøvere blir tatt for doping, uavhengig av idrett, så står det ofte noen bak.

- Jeg synes vel legene er de største svina i denne sammenheng, sammen med uhederlige trenere og denslags. Jeg klarer aldri å bli ordentlig sint på disse stakkars utøverne som doper seg. De gjør også noe ulovlig, men jeg synes jammen at min yrkesgruppe er verst altså, sier han om legene.

Seim Haugen enig

Det var Odd Seim Haugen, President i Norges Skiforbund fra 1982 til 1985, og medlem i FIS-styret, som laget denne regelen. I dag er Høyesterettsadvokaten overrasket over at andre Særforbund ikke har den samme regelen.

- De burde fulgt opp for lenge siden. Jeg mener dette er veien å gå for at vi ikke skal få et medisinsk apparat som ikke er til å stole på. Man må følge opp intensjonen om en dopingfri idrett, sier Seim Haugen.

- Det å misbruke sin kunnskap og ferdighet som lege er brudd på alle etiske regler som lege, sier Lereim.

Hva mener du? Diskuter!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart