NRK Meny
Normal

- Lagmannen Jays er helt enorm

Sportssjef Ronny Nilsen skryter uhemmet av Jaysuma Saidy Ndure etter at Norge rykket opp igjen til superligaen i friidrett i helga.

Jaysuma Saidy Ndure

- Jays er helt enorm som inspirator for landslaget

Foto: BULENT KILIC / Afp

Etter å ha stått utenfor landslaget siden 2009 , var Jays den største norske poengplukkeren i helgen, og en svært viktig bidragsyter til at Norge er tilbake i det gode selskap i europeisk friidrett.

- I slike sammenhenger som dette er Jays helt enorm, sier Nilsen til NRK.

Jaysuma Saidy Ndure var høyt og lavt under lag-EMi friidrett i Izmir i Tyrkia denne helgen. I tillegg til å vinne både 100 og 200 meter , deltok han også på 4 x 100 meter stafett, og plukket flest poeng av alle de norske utøverne.

Etter å ha trukket seg fra landslaget etter 2009 sesongen er Jays tilbake for fullt i år , og sportssjefen roser lagmannen Jays.

- Oppildner de unge

- Han løper tre løp og skaffer oss mange viktige poeng. Og i tillegg er han en utrolig sosial person som oppildner de unge utøverne. Han er kompis med alle sammen, og de ser på ham som et stort forbiolde, sier Ronny Nilsen.

Mellom løpene rakk nesten ikke sprinteren å varme opp, for han var svært opptatt av å motivere og heie frem de andre.

- Det er gøy å være med på slikt. Jeg gleder meg over det. Vi hjelper hverandre, og alle gjør det bra, sier Jays til NRK.

Med 16 plasseringer på seierspallen sanket det norske laget 290 poeng og ble nummer tre bak hjemmenasjonen Tyrkia og Hellas. Det holdt til opprykk fra 1 divisjon, og rett tilbake i friidrettens superliga.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal