NRK Meny
Normal

- Lagmannen Jays er helt enorm

Sportssjef Ronny Nilsen skryter uhemmet av Jaysuma Saidy Ndure etter at Norge rykket opp igjen til superligaen i friidrett i helga.

Jaysuma Saidy Ndure

- Jays er helt enorm som inspirator for landslaget

Foto: BULENT KILIC / Afp

Etter å ha stått utenfor landslaget siden 2009 , var Jays den største norske poengplukkeren i helgen, og en svært viktig bidragsyter til at Norge er tilbake i det gode selskap i europeisk friidrett.

- I slike sammenhenger som dette er Jays helt enorm, sier Nilsen til NRK.

Jaysuma Saidy Ndure var høyt og lavt under lag-EMi friidrett i Izmir i Tyrkia denne helgen. I tillegg til å vinne både 100 og 200 meter , deltok han også på 4 x 100 meter stafett, og plukket flest poeng av alle de norske utøverne.

Etter å ha trukket seg fra landslaget etter 2009 sesongen er Jays tilbake for fullt i år , og sportssjefen roser lagmannen Jays.

- Oppildner de unge

- Han løper tre løp og skaffer oss mange viktige poeng. Og i tillegg er han en utrolig sosial person som oppildner de unge utøverne. Han er kompis med alle sammen, og de ser på ham som et stort forbiolde, sier Ronny Nilsen.

Mellom løpene rakk nesten ikke sprinteren å varme opp, for han var svært opptatt av å motivere og heie frem de andre.

- Det er gøy å være med på slikt. Jeg gleder meg over det. Vi hjelper hverandre, og alle gjør det bra, sier Jays til NRK.

Med 16 plasseringer på seierspallen sanket det norske laget 290 poeng og ble nummer tre bak hjemmenasjonen Tyrkia og Hellas. Det holdt til opprykk fra 1 divisjon, og rett tilbake i friidrettens superliga.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen