NRK Meny
Normal

- Lagmannen Jays er helt enorm

Sportssjef Ronny Nilsen skryter uhemmet av Jaysuma Saidy Ndure etter at Norge rykket opp igjen til superligaen i friidrett i helga.

Jaysuma Saidy Ndure

- Jays er helt enorm som inspirator for landslaget

Foto: BULENT KILIC / Afp

Etter å ha stått utenfor landslaget siden 2009 , var Jays den største norske poengplukkeren i helgen, og en svært viktig bidragsyter til at Norge er tilbake i det gode selskap i europeisk friidrett.

- I slike sammenhenger som dette er Jays helt enorm, sier Nilsen til NRK.

Jaysuma Saidy Ndure var høyt og lavt under lag-EMi friidrett i Izmir i Tyrkia denne helgen. I tillegg til å vinne både 100 og 200 meter , deltok han også på 4 x 100 meter stafett, og plukket flest poeng av alle de norske utøverne.

Etter å ha trukket seg fra landslaget etter 2009 sesongen er Jays tilbake for fullt i år , og sportssjefen roser lagmannen Jays.

- Oppildner de unge

- Han løper tre løp og skaffer oss mange viktige poeng. Og i tillegg er han en utrolig sosial person som oppildner de unge utøverne. Han er kompis med alle sammen, og de ser på ham som et stort forbiolde, sier Ronny Nilsen.

Mellom løpene rakk nesten ikke sprinteren å varme opp, for han var svært opptatt av å motivere og heie frem de andre.

- Det er gøy å være med på slikt. Jeg gleder meg over det. Vi hjelper hverandre, og alle gjør det bra, sier Jays til NRK.

Med 16 plasseringer på seierspallen sanket det norske laget 290 poeng og ble nummer tre bak hjemmenasjonen Tyrkia og Hellas. Det holdt til opprykk fra 1 divisjon, og rett tilbake i friidrettens superliga.

Siste nytt

 • FIFA-ranking: Tyskland frå 1 til 15

  Verdsmeister Frankrike er ny topp på den første FIFA-rankingen etter fotball-VM. Belgia og Brasil er nr 2 og 3.

  Tyskland har toppa rankingen lenge, men fall heilt til 15.-plass etter sin elendige VM-innsats.

  Norge ligg uendra på 53.-plass.

 • Rumlemage intet hinder for Djokovic

  Novak Djokovic gikk videre til tredje runde i Cincinnati Masters tross rumlete mage etter 2-1-seier mot Adrian Mannarino.

  Djokovic tapte første sett 4-6, men måtte ha legehjelp under andre sett. Han valgte likevel å fortsette, og vant de neste settene 6-2, 6-1.

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler