NRK Meny
Normal

- Jeg ville vinne

Kjersti Tysse Plätzer hadde mål om å vinne, men kom aldri til mål på kvinnenes 20 kilometer kappgang.

Kjersti Tysse Plätzer
Foto: NRK

Om lag tre kilometer før mål fikk Tysse Plätzer sitt tredje røde kort, og måtte dermed avbryte løpet. Likevel var hun fornøyd med dagens innsats.

- Dette løpet er mitt siste mesterskap i en lang karriere. Jeg hadde lyst til å bli verdensmester, og skal man klare det så må man prøve. Jeg gjorde det jeg kunne, og jeg ble så stiv at jeg fikk dårlig koordinasjon, sa Tysse Plätzer til NRK etter diskingen.

Full resultatservice fra VM

Se diskingen her i nett-TV. (Saken fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_8_16_13_54_40_2331.jpg

Hun åpnet godt i Berlins gater og lå lenge på andreplass, men etter hvert ble farten i teten for høy for den norske veteranen. Plätzer, som legger opp etter sesongen, hadde falt ned til sjetteplass da hun ble diskvalifisert.

- Det å gi alt du kan og prøve å bli verdnesmester i ditt siste løp, det er en god avslutning. Jeg ville vinne og tok sjansen på å gå med russerne. Det gikk nok litt for fort, men jeg prøvde ihvertfall. Det er jeg utrolig fornøyd med, sa Tysse Plätzer.

Se intervju med Tysse Plätzer. (Saken fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_8_16_14_19_50_2333.jpg

Den russiske forhåndsfavoritten Olga Kaniskina vant konkurransen suverent med tiden 1.28.09. Hun var 49 sekunder foran Olive Loughnane fra Irland, mens Hong Liu fra Kina ble nummer tre.

Kaniskina vant også gull både i VM i Osaka i 2007 og i forårets OL i Beijing.

Se friidretts-VM direkte i nett-TV

Les også: Erik Tysse sprakk fra medalje

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge