- Jeg ville vinne

Kjersti Tysse Plätzer hadde mål om å vinne, men kom aldri til mål på kvinnenes 20 kilometer kappgang.

Kjersti Tysse Plätzer
Foto: NRK

Om lag tre kilometer før mål fikk Tysse Plätzer sitt tredje røde kort, og måtte dermed avbryte løpet. Likevel var hun fornøyd med dagens innsats.

- Dette løpet er mitt siste mesterskap i en lang karriere. Jeg hadde lyst til å bli verdensmester, og skal man klare det så må man prøve. Jeg gjorde det jeg kunne, og jeg ble så stiv at jeg fikk dårlig koordinasjon, sa Tysse Plätzer til NRK etter diskingen.

Full resultatservice fra VM

Se diskingen her i nett-TV. (Saken fortsetter under videoen)

Hun åpnet godt i Berlins gater og lå lenge på andreplass, men etter hvert ble farten i teten for høy for den norske veteranen. Plätzer, som legger opp etter sesongen, hadde falt ned til sjetteplass da hun ble diskvalifisert.

- Det å gi alt du kan og prøve å bli verdnesmester i ditt siste løp, det er en god avslutning. Jeg ville vinne og tok sjansen på å gå med russerne. Det gikk nok litt for fort, men jeg prøvde ihvertfall. Det er jeg utrolig fornøyd med, sa Tysse Plätzer.

Se intervju med Tysse Plätzer. (Saken fortsetter under videoen)

Den russiske forhåndsfavoritten Olga Kaniskina vant konkurransen suverent med tiden 1.28.09. Hun var 49 sekunder foran Olive Loughnane fra Irland, mens Hong Liu fra Kina ble nummer tre.

Kaniskina vant også gull både i VM i Osaka i 2007 og i forårets OL i Beijing.

Se friidretts-VM direkte i nett-TV

Les også: Erik Tysse sprakk fra medalje

Siste nytt

 • Ødegaard med to målgivende

  Martin Ødegaard serverte to målgivende i Vitesses 3-2 seier over Excelsior. Først var han nest sist på 2-0, deretter i det 67. minutt til Maikel Van der Werff som satte det tredje målet til Vitesse.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Haaland scoret i debuten

  Fredag kveld fikk Erling Braut Haaland sin debut for Red Bull Salzburg, i en treningskamp mot Anif. 18-åringen slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere fikk han satt sitt første mål. Hans norske lagkamerat Fredrik Gulbrandsen scoret to.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde (1-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Carlsen vant stjerneduell

  Magnus Carlsen møtte verdensfirer Shakhriyar Mamedyarov, i den sjette runden av sjakkturneringen Tata Steel. Onsdag brøt Carslen remis-rekken på 21 partier, og i dag vant han igjen. Etter 51 trekk måtte den albanske motstanderen gi tapt for nordmannen.

  FIDE SJAKK-VM
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Laghopp 1 omgang, kvinner
V-cup hopp: Laghopp kvinner 1. omgang
Ski Classics: La Diagonela
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, kvinner
V-cup hopp: Laghopp kvinner 2. omgang
V-cup alpint: Utfor kvinner
V-cup alpint: Utfor kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp