NRK Meny
Normal

- Jeg var i villrede

Men Jens Voigt syklet inn til sammenlagtledelse i Paris-Nice.

Jens Voigt i gul trøye i Paris-Nice

Jens Voigt i gul trøye i Paris-Nice.

Foto: Lionel Cironneau / Scanpix/AP

Den slovakiske unggutten Peter Sagan spurtet til seier på 3. etappe i sykkelrittet Paris Nice, men Jens Voigt overtok den gule ledertrøya.

20-årige Sagan imponerte med femteplass på søndagens prolog.

Peter Sagan

Peter Sagan kunne juble for etappeseier på den tredje etappen.

Foto: Eric Gaillard / Scanpix/Reuters

Onsdag viste han styrke igjen da han spurtet ned Joaquim Rodriguez og Nicolas Roche i spurten på en etappe som ble kortet inn med fem mil på grunn av kraftig snøvær.

- I villrede

Seieren skjøt Sagan opp til annenplass i sammendraget, men ny mann i gult er tyske Voigt fra Saxo Bank-laget.

- Jeg var i villrede om jeg skulle jobbe for å øke forspranget til hovedfeltet eller satse på etappeseier. Til sist kom jeg i en dårlig posisjon foran spurten og ble nummer fire, men det var nok til å overta ledertrøya. Det er jeg veldig fornøyd med, sa Voigt.

En liten gruppe ryttere la hovedfeltet noen sekunder bak seg etter et brudd tre kilometer fra mål. Tour de France-mester Alberto Contador var også blant utbryterne.

Stygt fall

Jens Voigt er en av sykkelsportens store profiler og har vært i verdenstoppen i er årrekke.

I Tour de France i fjor opplevde han en av karrierens verste dager da han på den 16. etappen mistet kontrollen på sykkelen i en fart på 80-90 kilometer i timen.

Voigt smalt i bakken og det hele så meget dramatisk ut. Imidlertid slapp tyskeren unna velten med alvorlige skader, og i dag viste han at han blir å regne med i år også.

Jens Voigt

Jens Voigt etter at han smalt i asfalten under Tour de France i fjor.

Foto: BOGDAN CRISTEL / REUTERS

Siste nytt

 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • De norske sliter

  Øystein Bråten (22) er den eneste nordmannen som foreløpig ligger an til å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Han ligger på sjetteplass, de andre nordmennene er ikke blant de 12 beste som går til finalen hittill.

  X-Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal