Hopp til innhold

- Jeg kommer tilbake

Michael Rasmussen varsler kamp mot Rabobank og dopingbeskyldningene.

 

 

Michael Rasmussen
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP

I et intervju med danske Politiken i dag røper Rasmussen at han på ingen måte vil gi seg.

- Det er ikke 24 timer siden jeg ble kastet ut av Tour de France, så jeg er langt, langt nede. Og jeg kan stadig ikke forstå det som har skjedd. Men nå har jeg hatt tid til at summe meg litt, og jeg kan garantere, at jeg ikke er ferdig som sykkelrytter, fastslår en offensiv Michael Rasmussen.

Bitter på Theo de Rooij

Han skal ta opp kampen mot Rabobank-utestengelsen og de indirekte dopinganklagene. Han mener saken hans er blåst voldsomt opp og legger hovedskylda på Rabobank-manager Theo de Rooij.

-Jeg følte, at jeg hadde vunnet Tour de France samtidig med at jeg kom først over streken på Col d’Aubisque onsdag. Da hadde jeg virkelig løpet i min hule hånd. Men nå er seieren blitt stjålet fra meg. Og det skal ikke være noen hemmelighet, at jeg er rasende på  Theo de Rooij. Det er ene og alene på hans initiativ beslutningen er blitt tatt. Men mer detaljer ønsker jeg ikke å komme med nå. Advokaten min jobber med saken, understreker en irritert Rasmussen.

Får støtte

Flere danske sykkelfans tilgir Michael Rasmussen og mener han er offer for spansk og italiensk irritasjon.

Den danske avisen BT mottok torsdag flere hilsener til den sparkede klatreeksperten som ledet Tour de France etter seieren på den 16. etappen i rittet.

Dansken hadde da innrømmet overfor sin sjef i Rabobank at han hadde løyet. Det nederlandske laget har også fortalt at de hadde fått mer informasjon om dansken, uten å fortelle hva denne informasjonen er.

- Kun en vinner

En leser mener at det er den franske arroganse, samt italiensk og spansk irritasjon som er grunnen til at Kyllingen, som han kalles, er sparket ut av rittet.

Andre mener at rytteren må vise fram kvitteringer, samt få vitner fra hotellene dansken har bodd på til å stå fram.

For meg vil det kun være en vinner av Tour av France 2007. Han heter Rasmussen, skriver en leser.

- Dumt å lyve

En annen er ikke like enig med flere av innsenderne. Han mener at det var dumt av dansken å lyve om oppholdssted.

Du er sikkert dopet, men det er de andre også. De er bare ikke bedre enn deg. Du var på den tiden den beste i en ikke-ren sport. Den gule trøyen burde gå til Carlos Sastre da alle foran ham ser ut til å være dopet, mener den danske tilhengeren.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste