Hopp til innhold

- Jeg kommer tilbake

Michael Rasmussen varsler kamp mot Rabobank og dopingbeskyldningene.

 

 

Michael Rasmussen
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP

I et intervju med danske Politiken i dag røper Rasmussen at han på ingen måte vil gi seg.

- Det er ikke 24 timer siden jeg ble kastet ut av Tour de France, så jeg er langt, langt nede. Og jeg kan stadig ikke forstå det som har skjedd. Men nå har jeg hatt tid til at summe meg litt, og jeg kan garantere, at jeg ikke er ferdig som sykkelrytter, fastslår en offensiv Michael Rasmussen.

Bitter på Theo de Rooij

Han skal ta opp kampen mot Rabobank-utestengelsen og de indirekte dopinganklagene. Han mener saken hans er blåst voldsomt opp og legger hovedskylda på Rabobank-manager Theo de Rooij.

-Jeg følte, at jeg hadde vunnet Tour de France samtidig med at jeg kom først over streken på Col d’Aubisque onsdag. Da hadde jeg virkelig løpet i min hule hånd. Men nå er seieren blitt stjålet fra meg. Og det skal ikke være noen hemmelighet, at jeg er rasende på  Theo de Rooij. Det er ene og alene på hans initiativ beslutningen er blitt tatt. Men mer detaljer ønsker jeg ikke å komme med nå. Advokaten min jobber med saken, understreker en irritert Rasmussen.

Får støtte

Flere danske sykkelfans tilgir Michael Rasmussen og mener han er offer for spansk og italiensk irritasjon.

Den danske avisen BT mottok torsdag flere hilsener til den sparkede klatreeksperten som ledet Tour de France etter seieren på den 16. etappen i rittet.

Dansken hadde da innrømmet overfor sin sjef i Rabobank at han hadde løyet. Det nederlandske laget har også fortalt at de hadde fått mer informasjon om dansken, uten å fortelle hva denne informasjonen er.

- Kun en vinner

En leser mener at det er den franske arroganse, samt italiensk og spansk irritasjon som er grunnen til at Kyllingen, som han kalles, er sparket ut av rittet.

Andre mener at rytteren må vise fram kvitteringer, samt få vitner fra hotellene dansken har bodd på til å stå fram.

For meg vil det kun være en vinner av Tour av France 2007. Han heter Rasmussen, skriver en leser.

- Dumt å lyve

En annen er ikke like enig med flere av innsenderne. Han mener at det var dumt av dansken å lyve om oppholdssted.

Du er sikkert dopet, men det er de andre også. De er bare ikke bedre enn deg. Du var på den tiden den beste i en ikke-ren sport. Den gule trøyen burde gå til Carlos Sastre da alle foran ham ser ut til å være dopet, mener den danske tilhengeren.

Sportsnyheter

Boye Brogeland avdekka juks

Kjenner seg att i Carlsen-dramaet: Slik avslørte spelaren jukset

Ein kan nesten seie at Magnus Carlsen har tatt ein «Boye Brogeland». Bridgespelaren blir kalla sheriff, etter at han sjølv avdekka juks i miljøet.

Siste nytt

 • Saggi-debut i serieligaen

  Rohit Saggi skal leie oppgjeret mellom AZ Alkmaar og Apollom Limassol i serieligaen torsdag. Det blir debuten til nordmannen i turneringa.

  Noregs Fotballforbund (NFF) opplyser at Saggi får med seg Geir Oskar Isaksen, Morten Jensen og Sivert Øksnes Amland i kampen, som blir spelt på AZ Alkmaars heimebane nord for Amsterdam.

  Håkon Evjen er norsk innslag i AZ, men nordlendingen er skadd og rekk høgst truleg ikkje kampen. Nederlendarane har full pott etter to kampar i turneringa.

  Frå før er det klart at Espen Eskås skal dømme meisterligakampen mellom RB Leipzig og celtic onsdag.

  Rohit Saggi
 • Indonesia-ofra skal minnast

  Det europeiske fotballforbundet har bestemt at det skal haldast eitt minutts stille før kampar i Uefa-regi denne veka etter tribunetragedien i Indonesia.

  Det startar med kveldens meisterligakampar, opplyser forbundet på sine nettsider.

  Minst 133 menneske er stadfesta døde etter at ei av dei verste stadionkatastrofene i fotballhistoria utspelte seg i Indonesia laurdag. Supportarar frå klubben Arema FC storma banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball. Banestorminga leidde til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i eit forsøk på å få kontroll på situasjonen.

  Mange menneske døydde av kveling eller blei trampa i hel.

  Det skal haldast eit minutts stille både i meisterliga-, europaliga-, serieliga- og VM-omspelkampar denne veka.

  Av de 133 omkomne skal 37 vere barn og ungdommar. 91 menn og 42 kvinner mista livet.

  Malang-ulykka
  Foto: WILLY KURNIAWAN / Reuters
 • Matforgifting kan gi Nusa meisterliga-start

  Antonio Nusa (17) blei i førre Champions League-runde tidenes yngste nordmann i turneringa. Tysdag får han truleg sjansen frå start mot Atlético Madrid.

  Årsaka er at Nusas danske lagkamerat Andreas Skov Olsen har slite med ei matforgifting de siste dagane. Han er uaktuell for spel.

  Ifølge den belgiske avisa Het Nieuwsblad inneber det etter alle solemerke at Nusa tar hans plass i startoppstillinga.

  17-åringen fekk sjansen som innbytar mot Porto i førre meisterligakamp. Der trakket han for tilliten ved å hamre inn 4-0-målet i kampens 89. minutt. Med det blei han turneringas nest yngste målscorar nokon gang med sine 17 år, fire månader og 27 dagar.

  Berre Barcelonas Ansu Fati hadde vore yngre med 17 år og 40 dagar, ifølge Gracenote.

  Club Brugge har fått ei kanonstart på Champions League. Laget har vunne de første to kampane mot høvesvis Bayer Leverkusen og Porto.

  Antionio Nusa i mesterligaen.
  Foto: Luis Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste