NRK Meny
Normal

- Jeg forventer medalje

De norske hopperne har skuffet så langt i OL, men nå forventer Arne Scheie medalje.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen har underprestert så langt i OL. I dag kan han ta medalje sammen med de andre hopperne i lagkonkurransen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

I dag klokken 19.00 er det duket for lagkonkurranse. Det er hoppernes siste mulighet til å ta medalje i et OL som ikke har svart til forventningene.

Espen Bredesen og Arne Scheie tar seg av hoppingen

OPTIMISTER: Espen Bredesen og Arne Scheie tror Norge blir å regne med i dagens lagkonkurranse.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Men NRKs hoppkommentator Arne Scheie tror det nå endelig vil bli edelt metall til de norske hopperne.

- Jeg har forventninger om at Norge skal være med å kjempe om medaljer, og på en god dag med like forhold ser jeg ikke bort i fra at de også kan utfordre Østerrike, sier han.

Tidligere OL-vinner Espen Bredesen tror også på medalje.

- Det norske laget er en medaljekandidat. Østerrikerne har begynt å variere og de norske hopperne hopper stabilt godt. Nå tror jeg de bare er ute etter å prestere godt hver for seg og ikke tenke for mye på resultatet, og det tror jeg er helt riktig, sier han.

Skuffende OL-innledning

OL har foreløpig ikke blitt som Mika Kojonkoski og hans disipler hadde håpet.

En 9. plass til Anders Jacobsen i normalbakkerennet som beste prestasjon så langt svarer ikke til forventningene.

Spesielt med tanke på den oppløftende hoppingen før OL, og Anders Jacobsens meget oppløftende prestasjoner på trening og i kvalifisering i hoppanlegget i Whistler, er det grunn til å være skuffet sett med norske øyne.

 Mika Kojonkoski og Anders Jacobsen

Mika Kojonkoski og Anders Jacobsen jakter den første medaljen i OL.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

De norske hopperne har vært langt unna pallen så langt, men det er likevel lyspunkter foran dagens lagkonkurranse.

Få gode lag

Faktum er at det er svært få nasjoner som stiller med fire habile hoppere.

Foruten den selvsagte favoritten, Østerrike, må man lete med lys og lykter etter nasjoner som kan ta fra Norge en medalje.

Både i normalbakken og i storbakken har Norge vært det beste laget samlet sett etter Østerrike, som knapt kunne vært større favoritt.

Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl og Andreas Kofler tar etter all sannsynlighet gullet, men sølvet bør være innen rekkevidde for Norge i en øvelse hvor vi ikke har noen stolte tradisjoner.

Anders Bardal OL i Vancouver

Anders Bardal får tillit på bekostning av Bjørn Einar Romøren.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

I OL i Calgary i 1988 sto lagkonkurranse for første gang på programmet. Norge fikk uttelling umiddelbart og tok en bronsemedalje, men så ble det tørke før det igjen ble en 3. plass i OL i Torino for fire år siden.

Ender forøvrig OL i Vancouver uten medalje, vil det bli ellevte gang Norge ikke tar en medalje i noen av hoppøvelsene.

OL over for Romøren

Norge stiller med samme lag som i storbakken i mandagens lagkonkurranse. Det betyr at Bjørn Einar Romøren kun fikk hoppe en konkurransen i hoppanlegget i Whistler.

Norge deltar med disse hopperne: Anders Bardal (Steinkjer), Tom Hilde (Asker), Johan Remen Evensen (Molde og Omegn) og Anders Jacobsen (Ringkollen).

Siste nytt

 • Ylven helt i VIF-opphenting

  Vålerenga lå under 0-3 hjemme mot Frisk Asker etter ti minutter i søndagens lokaloppgjør, men snudde og vant 4-3. Martin Laumann Ylven ble matchvinner for VIF. Lillehammer slo Stjernen 4-3 borte og Lørenskog tapte 1-4 borte mot Storhamar.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kane berget Tottenham-poeng

  Et selvmål ga Southampton ledelsen hjemme mot Tottenham i Premier League søndag, men Harry Kane berget 1-1 og ett poeng for Spurs. Kane har nå scoret ni mål på sine fem siste starter i serien, ifølge statistikktjenesten Opta.

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
Sportsrevyen