- Jeg føler meg sterk

Det sier Edvald Boasson Hagen etter at han vant spurten i hovedfeltet og tok 2. plassen på 6. etappen av Giro d’Italia torsdag.

Edvald Boasson-Hagen
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Etappen ble vunnet av italieneren Michelle Scarponi som var med i et brudd og holdt unna for hovedfeltet. Nordmannen var 32 sekunder bak.

- Jeg er veldig godt med dagens etappe. Den var veldig hard med mange tøffe motbakker, men jeg hang med greit over, og så begynte vi å nærme oss slutten og da følte jeg meg veldig sterk, sier Edvald til NRK.

Da spurten gikk var Mark Cavendish falt av og 21-åringen så sitt snitt til å ta rotta på hele hovedfeltet.

- Mark var ikke med og da måtte jeg bare prøve meg i spurten og det fungerte jo veldig bra fortsetter Boasson Hagen.

Sparte på kruttet

Michelle Scarponi, som vant rittet var det ingen som klarte å gjøre noe med, og Team Columbia ønsket ikke å bruke opp egne syklister for å ta han igjen.

- Vi valgte å ikke bruke opp laget for å ta han igjen, men vi håpet jo at de andre lagene skulle han inn. Det var synd at ingen gjorde det, men vi er kjempefornøyde med andreplassen, avslutter Boasson Hagen som fyller 22 år på søndag.

Rittet ledes fortsatt av Danilo Di Luca som endte 36 sekunder bak vinneren i mål.

Torsdagens etappe var på 248 kilometer og gikk fra Bressanone.

Siste nytt

 • Hevder at Ødegaard har bestemt seg

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Ingen tilskuere under ski-VM

  Det var ventet, men koronasituasjonen fører til at ingen tilskuere slipper inn på arenaene under VM i nordiske grener i tyske Oberstdorf i februar og mars.

  – Selvfølgelig hadde vi foretrukket en annen beslutning, sier president Franz Steinle i det tyske skiforbundet, ifølge en kunngjøring fra arrangøren.

  RAW Air kvalifisering menn, i Granåsen onsdag kveld.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • EM: – København fortsatt på kartet

  Uefa fastholder at det skal spilles EM-fotball i København under sommerens mesterskap. En rekke alternativer foreligger.

  Torsdag hevdet Bayern Munchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Uefa jobber med en plan om å arrangere EM i kun ett land. Mesterskapet skulle vært arrangert i tolv europeiske byer i 2020, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

  Ifølge Martin Kallen, som er Uefas EM-direktør, er planen at EM skal spilles i flere land. Danmark skal være ett av dem.

  – Vi spiller i København med mindre de danske myndighetene forbyr det, sier han til TV3 Sport.

  Ifølge Kallen skal planen nå være å begrense EM til åtte byer i stedet for opprinnelig tolv. En endelig avgjørelse er ventet i mars. (NTB)

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal