- Jeg føler meg sterk

Det sier Edvald Boasson Hagen etter at han vant spurten i hovedfeltet og tok 2. plassen på 6. etappen av Giro d’Italia torsdag.

Edvald Boasson-Hagen
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Etappen ble vunnet av italieneren Michelle Scarponi som var med i et brudd og holdt unna for hovedfeltet. Nordmannen var 32 sekunder bak.

- Jeg er veldig godt med dagens etappe. Den var veldig hard med mange tøffe motbakker, men jeg hang med greit over, og så begynte vi å nærme oss slutten og da følte jeg meg veldig sterk, sier Edvald til NRK.

Da spurten gikk var Mark Cavendish falt av og 21-åringen så sitt snitt til å ta rotta på hele hovedfeltet.

- Mark var ikke med og da måtte jeg bare prøve meg i spurten og det fungerte jo veldig bra fortsetter Boasson Hagen.

Sparte på kruttet

Michelle Scarponi, som vant rittet var det ingen som klarte å gjøre noe med, og Team Columbia ønsket ikke å bruke opp egne syklister for å ta han igjen.

- Vi valgte å ikke bruke opp laget for å ta han igjen, men vi håpet jo at de andre lagene skulle han inn. Det var synd at ingen gjorde det, men vi er kjempefornøyde med andreplassen, avslutter Boasson Hagen som fyller 22 år på søndag.

Rittet ledes fortsatt av Danilo Di Luca som endte 36 sekunder bak vinneren i mål.

Torsdagens etappe var på 248 kilometer og gikk fra Bressanone.

Siste nytt

 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk bronse i junior-VM

  Juni Arnekleiv gikk inn til bronse på kvinnenes sprint i junior-VM i skiskyting tirsdag. Gullet gikk til sveitiske Amy Baserga.

  Arnekleiv var feilfri på liggende skyting, men måtte ut i strafferunden etter den stående skytingen i østerrikske Obertilliach. Hun hadde vært rask i løypa, men måtte gi tapt med over 14 sekunder til sveitsiske Baserga på den siste sløyfen.

  Baserga var feilfri på standplass og endte 22,9 sekunder foran Arnekleiv. Også italienske Rebecca Passler gikk foran den norske utøveren med marginale 0,7 sekunder.

  Juni Arnekleiv
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal