Hopp til innhold

Bolt-kaos på Rådhuset: - Jeg er glad det ikke er meg

Etter å ha opplevd oppstyret rundt Usain Bolt mener Ingvill Måkestad Bovim hun greier seg fint uten. Det skjønner ikke sprintlegenden Donovan Bailey noe som helst av.

Usain Bolt

Usain Bolt var i stormens sentrum i Oslo rådhus onsdag. Jamaicaneren opplever det samme mediekjøret uansett hvilket land han er i.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

  • Se NRKs sending fra Bislett games direkte i nett-TV fra 19.45 torsdag. Usain Bolt løper ca. klokken 21.47.

Bolt ble omkranset av pressefolk i akustikkmarerittet Oslo rådhus onsdag. Alle ville ha en bit av verdens raskeste mann.

De fleste norske friidrettshåpene ble intervjuet i langt mer bedagelige former over en tallerken jordbær etterpå.

Ingvill Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim under onsdagens jordbærparty.

Foto: Tore Linderud / NRK

Det synes Ingvill Måkestad Bovim er like greit.

– Jeg er glad det ikke er meg, sier hun til NRK.no med et lettet smil.

Torsdag konkurrerer hun om akkurat like mange Diamond League-poeng som Bolt, men utover det er forskjellene mange.

– Jeg blir nesten aldri kjent igjen på gata, bortsett fra av de som virkelig kan friidrett. Det er fint, jeg har det veldig bra som det er, sier mellomdistanseløperen, som blant annet møter profilerte og omdiskuterte Caster Semenya på 800 meter på torsdag.

Les: Tøft for Semenya å komme tilbake

Folksomt i Rådhuset

Jaysuma Saidy Ndure satt bakerst i lokalet og fulgte med mens Bolt ble intervjuet av horden av pressefolk.

Les: Jays: - Bolt er ikke uslåelig

Norges raskeste mann kalte jamaicaneren en showmann under pressekonferansen, men på onsdag var Bolt «all business».

Det var han helt avhengig av for å ikke bli stående hele ettermiddagen og svare på spørsmål fra de flere hundre journalistene og fotografene.

Verdens raskeste mann ankom Oslo Rådhus, svarte høflig og nøytralt på spørsmålene fra pressen, og forsvant.

Liker oppmerksomheten

Cathrine Larsåsen

Cathrine Larsåsen blir intervjuet under onsdagens jordbærparty.

Foto: Tore Linderud / NRK

Da virket jordbærfesten etterpå som en helt annen verden. Men ikke alle de norske utøverne er fornøyd med å være i bakgrunnen.

– Jeg er ikke helt Ingvill der. Jeg synes det er fint med oppmerksomheten, og at folk vet om hva du driver med. Jeg får et kick ut av det, sier stavhopper Cathrine Larsåsen til NRK.no.

– Jeg tror ikke alle ønsker seg det. Man har mange forskjellige utøvere i friidretten, noen presterer veldig godt med oppmerksomheten, som Bolt.

Bilder av Larsåsen har vært klistret utover solstudioer over hele landet i flere år nå. Hun havnet i medienes søkelys på grunn av en krangel med solstudioet, men mener eksponeringen bare var positiv for prestasjonene.

– Jeg har faktisk gjort det bedre de gangene jeg har vært mye i media. Jeg får energi av det, og presterer bedre, sier Larsåsen.

Les: Dette er Bislett-arrangørens skrekkscenario

– Det tar bare noen timer

Donovan Bailey

Donovan Bailey, som har tatt både individuelt VM-gull og individuelt OL-gull, i tillegg til tre stafettgull, er i Oslo i anledning Bislett Games.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Sprintlegende Donovan Bailey var også verdens raskeste mann en gang i tiden, og vet godt hvordan det er å være i stormens sentrum.

– Jeg levde gjennom det samme. Det er en fantastisk følelse, sier Bailey til NRK.no.

Han ville aldri byttet vekk stjernestatusen, og er overrasket over at noen i det hele tatt kunne være fornøyd med å unngå styret.

– Hvorfor det? Nei, det handler ikke engang om oppmerksomheten. En del av det å vinne er å håndtere oppstyret, sier Bailey.

– Det tar bare noen timer, og så kan han gå og legge seg igjen. Det er veldig lett, avslutter den tidligere OL- og verdensmesteren.

Les og se video: Nå «shower» alle som Bolt

Siste nytt

  • Norge knuste jumbolaget – kjemper videre om VM-semifinale i Curling

    Norges curlingkvinner trengte bare seks omganger på å slå New Zealand 8–1 i VM. Fredag spiller de om å bli en del av medaljeracet.

    Det norske laget fikk en svak start på kveldskampen i Sandviken i Sverige. Kristin Skasliens sistestein greide ikke å stoppe New Zealand fra å «stjele» det første poenget.

    Men det var aldri fare på ferde mot en motstander som hadde tapt samtlige oppgjør i årets VM. Norge var alene om å plukke poeng i de fem neste omgangene, og på 8–1 ga newzealenderne opp.

    Oppturen kom på samme dag som Norge røk 1–6 for VM-favoritten Sveits. Laget til skip Marianne Rørvik har vunnet seks av ti kamper i grunnspillet. Det holder til en delt 3.-plass på tabellen. De fire beste tar seg til semifinalene.

    Norge må trolig slå Italia og Tyskland fredag for å bli en av dem. Det spilles skillekamper om lag ender på likt antall seirer og tap.

    Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye er også en del av det norske VM-laget.

    (©NTB)

    curling kvinner norge
    Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
  • Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

    Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe Manchester United. Han har via selskapet Ineos forbedret sitt tilbud, skriver NTB.

    Torsdag kveld kom den ventede nyheten om at Ratcliffe via Ineos la inn et nytt bud på den engelske storklubben.

    «Sir Jim Ratcliffe og Ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse AP har fått tilsendt.

    70-åringen regnes for å være Storbritannias rikeste mann og er majoritetseier i kjemikaliekonsernet Ineos. Nylig møtte han toppledelsen i Manchester United på Old Trafford.

    Den amerikanske Glazer-familien har eid «de røde djevlene» siden 2005. Eierne har vært svært upopulære blant fansen som i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben.

    Flere har meldt sin interesse for klubben. Sist ut var den finske gründeren Thomas Zilliacus. Men Ratcliffe og Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i United-jakten.

    Flere medier skrev nylig at et kjøp av hele United vil koste minst 62 milliarder kroner. Det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

    Jim Ratcliffe
    Foto: Peter Byrne / AP
  • Mvuka ga U20-landslaget uavgjort mot Italia

    Bodø/Glimt-angriperen Joel Mvuka dunket inn 2-2-målet da Norges U20-landslag tok imot Italia i Stavanger torsdag. Utligningen kom mot ti mann etter pause.

    Mvuka scoret ved bakre stolpe på et innlegg fra David Møller Wolfe i det 62. minutt. Ballen var ment for Lasse Nordås, men den gikk forbi spissen inne i boksen.

    U20-landslaget greide ikke å finne et vinnermål mot et italiensk lag som spilte over en omgang i undertall. Fem minutter før hvilen ble målscorer Marco Nasti utvist for to gule kort.

    Likevel var det gjestene som gikk opp i 2-1-ledelse tidlig i andre omgang. Cher Ndour traff perfekt i krysset foran 310 tilskuere på Vikings hjemmearena.

    Tidligere i kampen tok Norge føringen på et straffespark. Nordås omsatte sikkert muligheten han selv skaffet etter et snaut kvarter. Dommeren pekte på krittmerket da Nordås ble felt i jakten på en returball.

    Fem minutter senere sørget Nasti for at lagene var like langt.

    Norge møter Romania i Sandnes mandag.

    (©NTB)

    Joel Mugisha Mvuka i Bodø/Glimt mot Dinamo Kiev
    Foto: Sondre Skjelvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste