- Han kommer til å gjøre Norge stolt

Trenerlegenden John Smith har klokkertro på at Jaysuma Saidy Ndure kommer til å realisere sitt potensiale. – Han kommer til å løpe raskere, vinne og ta gullmedaljer, sier Smith.

Jaysuma Saidy Ndure og John Smith

Trener Josh Smith, her fra glansdagene som trener for Ato Boldon og Maurice Greene, mener Jaysuma Saidy Ndure fortsatt er i startfasen av sin karriere.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure løp inn til femteplass på 200 meter i EM i 2010. Det ble opplevd som svært skuffende.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

I vinter har «Jays» ligget i trening i Los Angeles i California med trenerlegenden John Smith.

Smith har blant annet trent Maurice Greene og Ato Boldon til verdenstoppen, og nå forsøker han det samme med nordmannen.

Det hele med typisk amerikansk selvtillit.

– Han kommer til å løpe raskere. Vinne. Og ta gullmedaljer, sier en skråsikker Smith til NRK.

Sterkere «Jays»

Saidy Ndure er 26 år gammel, men har langtfra nådd sitt potensiale ennå, mener treneren. Nå gjør han alt for at «Jays» skal slå ut i full blomst.

– Du vet aldri når det kommer. Det kan komme et år fra nå, det kan komme om en uke eller det kan komme i morgen. Men når det kommer ut, kommer han til å gjøre Norge stolt, gliser amerikaneren.

Smith har samarbeidet med Saidy Ndure i et halvt år, og allerede har nordmannen blitt sterkere. NRK møter en «Jays» med tydelig definerte muskler på overkroppen.

– Ja, jeg har hevet meg, sier 26-åringen.

– Bolt og de andre trengte også tid

Siden han tok sin første internasjonale medalje på seniornivå i 2004 har det blitt knyttet store forventninger til Saidy Ndure.

Etter han begynte å konkurrere for Norge i desember 2006, har han blitt fulgt med argusøyne av norsk media.

«Jays» har levert flere gode resultater, men har slitt med skader i mesterskap, og har ikke nådd helt opp når det har vært aller viktigst.

– Han må lære seg å utføre ting intuitivt, ikke utifra en tankeprosess. Det er som å lære et nytt språk, du snakker ikke fort i begynnelsen. Man må bare være tålmodig, sier Smith.

– Også Asafa, Bolt og alle de andre toppsprinterne trengte tid, de løp ikke som de gjør i dag da de startet. Etter hvert kommer ting av seg selv, sier Smith, som for øvrig tidligere har blitt anklaget for å dope sine utøvere.

Running with the stars

Kanskje kan nøkkelen for å realisere potensialet bli de nye treningsforholdene. Saidy Ndure trener med flere av verdens beste sprintere.

Da NRK møtte ham, var han i aksjon med stjernesprinteren Carmelita Jeter.

– Det er et helt annet nivå her. I Norge trente jeg nesten helt alene, fordi jeg løp fortere enn alle de andre. Her er det nesten som å konkurrere hver eneste dag, sier «Jays».

Sportsnyheter

Pique

Barcelona blir latterleggjort etter meisterliga-exit: – Trist å sjå

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. Det blei rått parti mot Bayern München, som har vore fullstendig overlegne i gruppespelet.

Siste nytt

 • Chelsea stanget mot Juventus

  Guro Reiten og resten av Chelsea stanget og stanget mot Juventus onsdag kveld. Vertene fra London hadde en haug med sjanser, men de maktet ikke å overliste Juventus-keeper Pauline Peyraud Magnin. Dermed endte kampen 0-0, og spenningen i gruppa lever.

  Mesterliga, Chelsea, Guro Reiten
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • United rotet vekk seieren

  En perle signert Mason Greenwood gjorde at et svært reservepreget Manchester United tok ledelsen tidlig i mesterligakampen mot Young Boys onsdag kveld.

  Gjestene svarte imidlertid rett før hvilen, da Fabian Rieder limte ballen i vinkelen. Kampen endte 1-1. Det betyr exit for Young Boys, som måtte vinne for å ha mulighet til å avansere, men hjemmelaget fra Manchester var allerede klare for utslagsrundene.

  Hvem som slår følge med dem, blir avklart først torsdag, da snøkaos i Italia satte en foreløpig stopper for gruppens skjebnekamp.

 • Tottenham-kamp utsatt etter utbrudd

  Torsdagens serieligakamp mellom Tottenham og Rennes er utsatt på grunn av et koronautbrudd i London-laget. Det bekrefter klubben selv.

  – Vi har dialog med UEFA, og vi kommer med flere oppdateringer etter hvert, lyder meldingen.

  Tottenham Stadium
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal