- Skal kjempe i bakken til det sier stopp

Petter Northug skal om nødvendig kjempe til det sier stopp opp den avsluttende kjempebakken i Val di Fiemme i Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug vil ikke spare seg i avslutningsbakken, selv om det kan gå ut over VM-formen

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Han kommer ikke til å tenke på konsekvensene. Når ha skal opp de avsluttende 3,5 kilometrene i den italienske vintesportsbyen, gir han alt.

- Tenker du på hva dette har å si for VM om mindre enn to måneder? spør NRK.no.

- Når jeg går, tenker jeg ikke på konsekvenser, nei, svarer Northug.

For flere har tidligere fått baksmeller og slitt i resten av sesongen etter å ha tatt seg altfor mye ut i den kolossale stigningen mot slutten av siste etappen i Tour de Ski.

- Jeg ser ingen grenser. Jeg er ikke med for å gå for halv maskin, sier Northug.

- Overskuddet er på vei

Han mener han er godt trent for oppgaven i år.

- Jeg har trent i høyden i Davos, og etterpå har jeg trent jevnt. Nå føler jeg overskuddet er på vei. For det trengs. Opp den siste bakken blir det nemlig kamp, ikke nødvendigvis så mye skigåing, sier Northug.

Tord Asle Gjerdalen fikk en smell etter sin fjerdeplass i Tour de Ski for et par år siden. Han tror ikke det er noen nødvendighet i at man ødelegger resten av sesongen selv om man tar seg ut i "monsterbakken".

- Men man blir jo litt ivrig, og av og til kan det bli litt for mye, sier han til NRK.no.

Siste nytt

 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix
 • Bolt avslo tilbud fra Valletta

  Den tidligere friidrettskongen Usain Bolt vil ikke flytte til Malta og har avslått en toårskontrakt med fotballklubben Valletta FC, melder ESPN.

  Tilbudet dukket opp tidligere i uken. Det er Bolts agent Ricky Simms som avslører at tidenes raskeste mann har takket nei.

  TOPSHOT-FBL-AUS-BOLT
  Foto: PETER PARKS / AFP
 • Skadene hoper seg opp for Liverpool

  Landslagspausen har gitt mye dårlig nytt for Liverpool. Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil van Dijk og Naby Keita har alle fått konstatert skader og delvis avbrutt sine landslagsopphold.

  Men engelsk presse melder at både Salah og van Dijk kan bli spilleklare til lørdagens kamp mot Huddersfield.

  Mohamed Salah
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Da vinden snudde