NRK Meny
Normal

- I dag var det servekonkurranse

Det var serving i verdensklasse da Roger Federer slo Robin Söderling for ellevte gang.

Roger Federer
Foto: Sang Tan / AP

Roger Federer hadde aldri tapt for Robin Söderling. Etter tre meget jevne sett holder fortsatt den statistikken mål og Federer tok seg videre til kvartfinalen i Wimbledon.

Og det var servingen som sto i fokus kampen i gjennom.

- I dag var det stort sett en servekonkurranse. Det var ikke mange ballvekslinger, sier Federer som hadde 23 servess i kampen.

Söderling var ikke stort dårligere med 16 serveess. Da begge spillerne i tillegg tok usedvanlig mange poeng etter førsteserven ble det ikke mange lange ballvekslinger.

Federer best fra start

Det første settet startet jevnt. Spillerne holdt følge til 4-4, men da brøt Federer serven til Söderling og kunne serve hjem settet i det neste gamet.

Söderling var bra når han først traff på servene, men kun 50% treff på førsteserven ble alt for dårlig.

I det andre settet hevet svensken spillet og ga Federer kamp til døra. Med 100% uttelling da han traff førsteserven presset svensken frem et tie-break.

Men tie-breaket vant Federer som kun hadde tre upressede feil i hele settet.

SE VIDEO: Siste ballveksling og intervju med Federer

Video nsps_upload_2009_6_29_16_57_53_602.jpg

Første break-mulighet

Begge spillerne fortsatte og dunke inn server utover i det tredje settet. På stillingen 4-4 fikk Söderling sin første mulighet til å bryte Federers serve.

Takket være glimrende returer fikk Söderling to bruddmuligheter, men verdenstoeren fra Sveits holdt hodet kaldt og reddet begge ballene.

For andre gang i kampen skulle det dermed spilles tie-break.

Söderling hang med til 5-5, men så bommet svensken stygt. En dobbeltfeil ga matchball til Federer og den utnyttet sveitseren nådeløst.

Dermed endte kampen med 6-4, 7-6, 7-6 i Federers favør.

I kvartfinalen venter enten Fernando Verdasco eller Ivo Karlovic for Federer som jakter sin sjette tittel i Wimbledon.

Siste nytt

 • Norge starter med Lunde i mål

  Thorir Hergeirsson velger å starte med Katrine Lunde i mål i åttedelsfinalen mot Spania mandag, melder TV 2. Dermed er Lunde tilbake i mål fra start etter at det var Kari Aalvik Grimsbø som fikk sjansen mot Sverige. Vinneren av kampen mellom Norge og Spania møter enten Russland eller Sør-Korea i kvartfinalen.

  Katrine Lunde
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Tre nye russiske CAS-ankesaker

  De tre siste russiske utøverne som ikke hadde påklaget utestengelsen fra OL, leverte anke til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) mandag. De tre var skiskytteren Olga Zaitseva og langrennsløperne Julija Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko.

  Olga Zaitseva
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Nordstad Moen til Bislett Games

  Sondre Nordstad Moen skal løpe 10 000-meter på Bislett Games neste sommer, opplyser arrangøren mandag. Da blir målet å slå Are Nakkims norske rekord på 27.32,52 fra 1990. Det er første gang siden 1997 at det arrangeres 10 000-meter under Bislett-lekene.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Anders Mjaaland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge