NRK Meny
Normal

- I dag var det servekonkurranse

Det var serving i verdensklasse da Roger Federer slo Robin Söderling for ellevte gang.

Roger Federer
Foto: Sang Tan / AP

Roger Federer hadde aldri tapt for Robin Söderling. Etter tre meget jevne sett holder fortsatt den statistikken mål og Federer tok seg videre til kvartfinalen i Wimbledon.

Og det var servingen som sto i fokus kampen i gjennom.

- I dag var det stort sett en servekonkurranse. Det var ikke mange ballvekslinger, sier Federer som hadde 23 servess i kampen.

Söderling var ikke stort dårligere med 16 serveess. Da begge spillerne i tillegg tok usedvanlig mange poeng etter førsteserven ble det ikke mange lange ballvekslinger.

Federer best fra start

Det første settet startet jevnt. Spillerne holdt følge til 4-4, men da brøt Federer serven til Söderling og kunne serve hjem settet i det neste gamet.

Söderling var bra når han først traff på servene, men kun 50% treff på førsteserven ble alt for dårlig.

I det andre settet hevet svensken spillet og ga Federer kamp til døra. Med 100% uttelling da han traff førsteserven presset svensken frem et tie-break.

Men tie-breaket vant Federer som kun hadde tre upressede feil i hele settet.

SE VIDEO: Siste ballveksling og intervju med Federer

Video nsps_upload_2009_6_29_16_57_53_602.jpg

Første break-mulighet

Begge spillerne fortsatte og dunke inn server utover i det tredje settet. På stillingen 4-4 fikk Söderling sin første mulighet til å bryte Federers serve.

Takket være glimrende returer fikk Söderling to bruddmuligheter, men verdenstoeren fra Sveits holdt hodet kaldt og reddet begge ballene.

For andre gang i kampen skulle det dermed spilles tie-break.

Söderling hang med til 5-5, men så bommet svensken stygt. En dobbeltfeil ga matchball til Federer og den utnyttet sveitseren nådeløst.

Dermed endte kampen med 6-4, 7-6, 7-6 i Federers favør.

I kvartfinalen venter enten Fernando Verdasco eller Ivo Karlovic for Federer som jakter sin sjette tittel i Wimbledon.

Siste nytt

 • Bendtner: – Klar til Brann-kampen

  Det ble ingen pinsefotball på Nicklas Bendtner, men Rosenborgs danske stjernespiss skriver på Instagram at han er tilbake til søndagens toppkamp mot Brann. – Vi jobber hardt. Tilbake mot Brann, skriver Bendtner til et Instagram-bilde.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal