NRK Meny
Normal

- I dag var det servekonkurranse

Det var serving i verdensklasse da Roger Federer slo Robin Söderling for ellevte gang.

Roger Federer
Foto: Sang Tan / AP

Roger Federer hadde aldri tapt for Robin Söderling. Etter tre meget jevne sett holder fortsatt den statistikken mål og Federer tok seg videre til kvartfinalen i Wimbledon.

Og det var servingen som sto i fokus kampen i gjennom.

- I dag var det stort sett en servekonkurranse. Det var ikke mange ballvekslinger, sier Federer som hadde 23 servess i kampen.

Söderling var ikke stort dårligere med 16 serveess. Da begge spillerne i tillegg tok usedvanlig mange poeng etter førsteserven ble det ikke mange lange ballvekslinger.

Federer best fra start

Det første settet startet jevnt. Spillerne holdt følge til 4-4, men da brøt Federer serven til Söderling og kunne serve hjem settet i det neste gamet.

Söderling var bra når han først traff på servene, men kun 50% treff på førsteserven ble alt for dårlig.

I det andre settet hevet svensken spillet og ga Federer kamp til døra. Med 100% uttelling da han traff førsteserven presset svensken frem et tie-break.

Men tie-breaket vant Federer som kun hadde tre upressede feil i hele settet.

SE VIDEO: Siste ballveksling og intervju med Federer

Video nsps_upload_2009_6_29_16_57_53_602.jpg

Første break-mulighet

Begge spillerne fortsatte og dunke inn server utover i det tredje settet. På stillingen 4-4 fikk Söderling sin første mulighet til å bryte Federers serve.

Takket være glimrende returer fikk Söderling to bruddmuligheter, men verdenstoeren fra Sveits holdt hodet kaldt og reddet begge ballene.

For andre gang i kampen skulle det dermed spilles tie-break.

Söderling hang med til 5-5, men så bommet svensken stygt. En dobbeltfeil ga matchball til Federer og den utnyttet sveitseren nådeløst.

Dermed endte kampen med 6-4, 7-6, 7-6 i Federers favør.

I kvartfinalen venter enten Fernando Verdasco eller Ivo Karlovic for Federer som jakter sin sjette tittel i Wimbledon.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang