- Gleder seg

Alpinisten Aksel Lund Svindal gleder seg til daglige konkurranser den neste uken. Verdenscuplederen frykter ikke det tøffe programmet.

Aksel Lund Svindal
Foto: MARK LEFFINGWELL / REUTERS

- Hvis det går skikkelig dårlig over lengre tid, vil du gjerne trene istedet. Men nå har man jo trent så mye den siste tiden, og det er jo tross alt renn vi driver med så nå har vi sjansen til å virkelig få det ut, sier Lund Svindal.

Og nå får han virkelig sjansen til å få det ut. Lund Svindal er en av få løpere som kjører alle disipliner, og skal dermed konkurrere seks ganger på sju dager etter dagens utfortrening i Val Gardena.

Selv om han har slitt i fart, og fått det til i slalåm og storslalåm hittil i år, utelukker han ikke at han slår til i super-G eller utfor denne gang.

- Tror det egentlig er ett fett, jeg. Det er så små marginer, så det spørs helt hva du lykkes i den dagen konkurransen er, sier Lund Svindal til NRK.

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal