- Gleder oss hele året

Grønnkledte jenter danser frivillig foran fullsatte tribuner i en hel uke. Mange undrer seg over hva som driver dem.

Elixia-jentene
Foto: Yngvild Schei / NRK

De livlige jentene merker selv at de gjør en forskjell. De har bare fått gode tilbakemeldinger, og stortrives i både sol og regn.

- Vi elsker det! Det er dette vi har jobbet så lenge for, så det å skape liv og ha det gøy samtidig er bare moro, ler de grønnkledde jentene.

Primus motor

Marthe Wergeland Holst leder jentene og har lagt opp løpet fram mot VM. Hun lager koreografien til dansene og har lært opp jentene tre ganger i uka i tre måneder.

- Disse jentene gjør det frivillig og er kjempemotivert. Da er det bare moro, sier hun til NRK.

Sjøstjerne i Stavanger

Jentene kler seg ut som sjøstjerne

Foto: Yngvild Schei / NRK

Nytt av året har de fått en sjøstjerne de kler seg ut som på skift. Den lilla stjernen gjør en lattermild figur blant danserne, og jentene storkoser seg når de kan kle seg ut, til tross for varmen.

- Vi klapper guttene på rompa og skremmer opp barna, gliser de.

Jentene har stort sett bare gode ord å si om de ni timene de underholder publikum med fargerik dans. Men utendørs idrett er ikke bare bare:

- Av og til får vi baller i ansiket, også har hele gjengen beinhinnebetennelse, men det er stort sett det. Nå i sola kunne vi kanskje fått litt solkrem også. Kommer nok til å legge solbrenthet til lista over skader ja, smiler jentene.

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal