NRK Meny

- Fullstendig kaos

Draktsaken skaper trøbbel i det internasjonale svømmeforbundet.

President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kilde: NRK

Artikkelen er flere år gammel.


Det er fullstendig kaos i det internasjonale svømmeforbundet.

Kaoset skyldes den mye omtalte svømmedraktsaken der det ikke blir enighet om hvilke svømmedrakter det skal være lov å bruke.

- Nå er det fullstendig kaos, og det er draktsaken som har gjort at folk begynner å bli i harnisk. Det er i hvert fall 2000 - 3000 svømmere som er veldig frustrerte over at de har noen ledere som overhode ikke tar stilling til ting og lager regler for hvilke svømmedrakter man skal bruke. Det er totalt kaos og sånn kan vi ikke ha det i en så stor verdensidrett, sier president i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes.

Nye regler

Det internasjonale svømmeforbundet FINA har vedtatt nye regler for hvordan svømmedraktene skal være, men de nye reglene trer først i kraft etter det pågående VM i svømming i Roma.

Fortsatt er det ikke helt klart hvordan fremtidens drakter skal se ut ettersom mer eksakte definisjoner skal fastsettes av FINA senere.

LES: Nye regler for svømmedrakter

Eknes er oppgitt over måten FINA håndterer saken på og den norske svømmepresidenten er ikke redd for å snakke det internasjonale svømmeforbundet imot. Eknes vet nøyaktig hva han skal gjøre på FINA-kongressen som fortsetter fredag:

- Jeg kommer til å si at de i svømmedraktsaken har gjort en elendig jobb og spørre og utfordrer de på hva de skal gjøre med saken. Jeg kommer til å be om raske løsninger, men jeg forventer ikke å få dem.

Så spørs det om presidenten får uttrykt seg på ønsket måte:

- Jeg er sinna nå, men jeg må prøve å roe meg ned.

LES: Dale Oen vil ha nye draktregler

138 verdensrekorder

Siden de nye draktene ble lansert i februar 2008 har det vært kaos i svømmeverdenen rundt de nye draktene og hva som er tillatt og hva som er forbudt.

Med de nye draktene er det satt 138 verdensrekorder i svømming i løpet av de to siste årene.

-

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal