NRK Meny
Normal

- Fullstendig kaos

Draktsaken skaper trøbbel i det internasjonale svømmeforbundet.

President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX


Det er fullstendig kaos i det internasjonale svømmeforbundet.

Kaoset skyldes den mye omtalte svømmedraktsaken der det ikke blir enighet om hvilke svømmedrakter det skal være lov å bruke.

- Nå er det fullstendig kaos, og det er draktsaken som har gjort at folk begynner å bli i harnisk. Det er i hvert fall 2000 - 3000 svømmere som er veldig frustrerte over at de har noen ledere som overhode ikke tar stilling til ting og lager regler for hvilke svømmedrakter man skal bruke. Det er totalt kaos og sånn kan vi ikke ha det i en så stor verdensidrett, sier president i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes.

Nye regler

Det internasjonale svømmeforbundet FINA har vedtatt nye regler for hvordan svømmedraktene skal være, men de nye reglene trer først i kraft etter det pågående VM i svømming i Roma.

Fortsatt er det ikke helt klart hvordan fremtidens drakter skal se ut ettersom mer eksakte definisjoner skal fastsettes av FINA senere.

LES: Nye regler for svømmedrakter

Eknes er oppgitt over måten FINA håndterer saken på og den norske svømmepresidenten er ikke redd for å snakke det internasjonale svømmeforbundet imot. Eknes vet nøyaktig hva han skal gjøre på FINA-kongressen som fortsetter fredag:

- Jeg kommer til å si at de i svømmedraktsaken har gjort en elendig jobb og spørre og utfordrer de på hva de skal gjøre med saken. Jeg kommer til å be om raske løsninger, men jeg forventer ikke å få dem.

Så spørs det om presidenten får uttrykt seg på ønsket måte:

- Jeg er sinna nå, men jeg må prøve å roe meg ned.

LES: Dale Oen vil ha nye draktregler

138 verdensrekorder

Siden de nye draktene ble lansert i februar 2008 har det vært kaos i svømmeverdenen rundt de nye draktene og hva som er tillatt og hva som er forbudt.

Med de nye draktene er det satt 138 verdensrekorder i svømming i løpet av de to siste årene.

-

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag