Hopp til innhold

- Fryktelig trist

Landslagstrener for kvinnelandslaget i skiskyting, Audun Svartdal, synes at det er trist at Kaisa Varis nå er tatt for doping bruk.

Landslagstrener Audun Svartdal
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Om det viser seg at B-prøven er positiv, så synes jeg at dette er fryktelig trist. Først og fremst for løperen det gjelder, men også for løperene rundt henne i det finske miljøet. Likevel er det bra at systemet fungerer og at jukserne blir tatt, sier Audun Svardal til NRK.

Hva har dette å si for internasjonal skiskyting?

- Jeg tror ikke at det er noe stort problem. Her er det snakk om et enkeltstående tilfelle. Det er verre hvis det er satt i system og at det er flere i et miljø som gjør det. Jeg tror nok at de fleste vet at det er enkelt utøvere som prøver seg på snarveier, men det er forferdelig trist at vi skal få en slik sak igjen nå, sier han videre.

Varis er jo dopingtatt tidligere. Er det derfor overraskende at hun gjør det igjen?

- Både ja og nei. Det forteller vel oss at det enkelte som aldri lærer og heller ikke tenker så mye på konsekvensen. Både for seg selv, de nærmeste og hele miljøet rundt. Jeg tror nok at noen burde se på det som har skjedd med Marion Jones i USA og hvor store konsekvenser det kan få. det kan få konsekvenser som man ikke aner rekkevidden av, sier Svardal videre.

Strengere straffer

Kaisa Varis da hun ble tatt i 2003
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Han er ikke fremmed for tanken om at dopingtatte også kan få strengere straffer enn utestengelser.

- Jeg mener i alle fall at det interessant å se på det at politiet og det sivile rettsvesenet kobles inn i når det gjelder doping. Det finnes instanser der som er like gode til håndtere slike saker som de vi har i idretten. Når vi nå ser at det er utøvere som kommer tilbake etter å ha sonet en straff og ikke har lært, så burde man kanskje vurdere hardere straffer, sier landslagstreneren.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal