NRK Meny
Normal

- Fryktelig trist

Landslagstrener for kvinnelandslaget i skiskyting, Audun Svartdal, synes at det er trist at Kaisa Varis nå er tatt for doping bruk.

Landslagstrener Audun Svartdal
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Om det viser seg at B-prøven er positiv, så synes jeg at dette er fryktelig trist. Først og fremst for løperen det gjelder, men også for løperene rundt henne i det finske miljøet. Likevel er det bra at systemet fungerer og at jukserne blir tatt, sier Audun Svardal til NRK.

Hva har dette å si for internasjonal skiskyting?

- Jeg tror ikke at det er noe stort problem. Her er det snakk om et enkeltstående tilfelle. Det er verre hvis det er satt i system og at det er flere i et miljø som gjør det. Jeg tror nok at de fleste vet at det er enkelt utøvere som prøver seg på snarveier, men det er forferdelig trist at vi skal få en slik sak igjen nå, sier han videre.

Varis er jo dopingtatt tidligere. Er det derfor overraskende at hun gjør det igjen?

- Både ja og nei. Det forteller vel oss at det enkelte som aldri lærer og heller ikke tenker så mye på konsekvensen. Både for seg selv, de nærmeste og hele miljøet rundt. Jeg tror nok at noen burde se på det som har skjedd med Marion Jones i USA og hvor store konsekvenser det kan få. det kan få konsekvenser som man ikke aner rekkevidden av, sier Svardal videre.

Strengere straffer

Kaisa Varis da hun ble tatt i 2003
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Han er ikke fremmed for tanken om at dopingtatte også kan få strengere straffer enn utestengelser.

- Jeg mener i alle fall at det interessant å se på det at politiet og det sivile rettsvesenet kobles inn i når det gjelder doping. Det finnes instanser der som er like gode til håndtere slike saker som de vi har i idretten. Når vi nå ser at det er utøvere som kommer tilbake etter å ha sonet en straff og ikke har lært, så burde man kanskje vurdere hardere straffer, sier landslagstreneren.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias