NRK Meny
Normal

- Fant forbudte stoffer under Tour de France

Sjefen for de franske dopingjegerne sier at det ble funnet forbudte stoffer hos noen av lagene i Tour de France.

Alberto Contador i feltet på den siste etappen i Tour de France.

Alberto Contador i feltet på den siste etappen i Tour de France.

Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Ingen ryttere ble tatt for doping under årets Tour de France, men presidenten for det franske dopingbyrået AFLD,Pierre Bordry, sier likevel at rittet ikke var "rent".

Pierre Bordry, presidenten for det franske antidopingbyrået AFLD.

Pierre Bordry, presidenten for det franske antidopingbyrået AFLD.

Foto: FRED TANNEAU / AFP

Bordry kommer med påstandene i et intervju med Süddeutsche Zeitung .

Han sier at AFLD-ansatte flere ganger under årets Tour har fisket opp forskjellige ulovlige stoffer i søppelkassene til flere av lagene.

Det skal blant annet være snakk om et stoff som produserer insulin og som normalt bare brukes i forbindelse med sukkersyke.

Testes senere

Bordry sier at AFLD på et senere tidspunkt, når nye testmetoder er utviklet, vil gjennomføre nye tester av dopingprøvene som ble avlagt under årets Tour.

- Vi er overbevist om at det under årets Tour de France ble brukt to stoffer som ennå ikke er på markedet, sier Bordry til avisen.

Dopingkontrollene under årets Tour de France ble formelt gjennomført av det internasjonale sykkelforbundet UCI, men den franske antidopingbyrået sto for mye av den praktiske gjennomføringen.

Var alle "rene" i årets Tour? Si din mening!

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag