NRK Meny
Normal

- For tidlig å fordømme noen

Toppidrettsjef Jarle Aambø oppfordrer til å ikke dømme før Erik Tysses sak er avgjort, men innrømmer at den allerede nå er en belastning for norsk idrett.

Jarle Aambø
Foto: Poppe, Cornelius, poppe / SCANPIX

- Jeg minner om at rettssikkerhet er svært viktig for alle involverte, og vil be alle om å besinne seg og ikke fordømme noen før saken er gjennomgått slik den skal gjøres, sier Aambø til NRK.

- Men det er en alvorlig sak, og den går på toppidrettens troverdighet, legger han til.

  • Tror du Tysse-saken skade omdømmet til norsk idrett? Diskuter nederst i artikkelen

Han vil ikke nødvendigvis legge om rutinene i antidoping-arbeidet på grunn av Tysse-saken.

- Vi har et generelt arbeid som går på verdier og holdningsbygging, og som skal hindre at man kommer opp i sånne saker. Det er det også et fokus friidrettsforbundet og andre forbund har, og det arbeidet må fortsette, sier Aambø.

- Frykter skadevirkninger

Men Aambø vil ikke se på nye rutener i lys av denne saken, iallfall ikke før den har fått sin behandling i de riktige instansene.

- Vi vil se om det blir anmeldelse og evt påtale før vi gjør noe konkret, sier han.

- Har Tysse-saken skadevirkninger for idretten?

- Saken har allerede innvirkning på idretten. og denne typen oppmerksomhet er ikke bra for toppidretten. Men nettopp derfor er det viktig å se hva som kommer fram.

- Jo, jeg er redd for at idretten blir skadelidende. Men idretten har et sterkt omdømme, og det jobber for skal fortsette, sier toppidrettssjefen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd