Slakter eliteløperne etter ny Alsgaard-medalje

Thomas Alsgaard (40) og briten Andrew Musgrave danket ut den norske langrennseliten i NM. Landslagstreneren fortviler over det elendige resultatet.

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard (t.h.) slo nesten hele det norske langrennslandslaget på torsdag. Både (f.v.) Kristian Tettli Rennemo, Petter Northug, Finn Hågen Krogh, Tord Asle Gjerdalen, Petter Eliassen og Sjur Røthe ble slått av 40-åringen.

Foto: Bildemontasje NRK / Scanpix

– Det er hyggelig for Thomas, men det er ikke bra for ski-Norge at han gjør det såpass bra, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Petter Northug jr.

Petter Northug gikk inn til en skuffende 40. plass.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Det var på forhånd spekulert i om Alsgaard kunne hevde seg blant de ti beste under torsdagens 15 km, men få trodde at han også i år skulle stikke av med en NM-medalje.

Men veteranen gikk inn til en 4. plass , og fikk bronse fordi andremann Andrew Musgrave er britisk og ikke kan vinne NM-medalje.

– Det er ikke rart, for han har et unikt talent og trener mye og bra. Det samme skjedde med Oddvar Brå noen ganger etter han la opp. Men fortsatt er det litt for dårlig at ingen andre er nærmere. Dette er jo tross alt folk som har lagt opp. sier Nystad.

– Skal ikke være ett minutt bak

Bak Thomas Alsgaard var avstanden åtte sekunder til Sindre Bjørnestad Skar, som havnet på plassen bak.

Trener Trond Nystad

Trener Trond Nystad: - For dårlig av de beste.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix
Kristen Skjeldal (t.h) gratulerer Thomas Alsgaard

Kristen Skjeldal gratulerer Thomas Alsgaard etter torsdagens 15 km.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Martin gjorde et bra løp, resten er for dårlig. Man skal ikke være et minutt bak Alsgaard hvis man har internasjonale ambisjoner, sier han kritisk.

Også under NM i 2011 utklasset Alsgaard langrennseliten og tok bronse. Nå åpner Nystad, riktignok litt spøkefullt, for en plass på landslaget for NRKs langrennskommentator.

– Unge, lovende Alsgaard må snart begynne å ta på seg landslagsdrakt. Han hadde i hvert fall vært en stor ressurs, men det spørs om han er klar for å ha så mange reisedager, sier han.

Les også:

– Bør gå i seg selv

Heller ikke NRKs langrennsekspert, Carl-Henning Gran, er mye fornøyd med de mannlige langrennsløperne i NM torsdag.

– En del eliteløpere bør gå i seg selv, for det de presterer her, er elendig, raser han.

For Petter Northug ble NM-rennet en resultatmessig fiasko. Vår beste langrennsløper tok det rolig i sporet og gikk inn til en 40. plass - to minutter bak Alsgaard.

– Det var vel ikke rakettfart uti der, men det har vært en stund siden siste hardøkt, og jeg trenger noen økter til før jeg kommer i gang igjen, forklarer han overfor NRK.

Tung i kroppen

Northug sier at han prøvde å åpne offensivt for å være med å kjempe om seieren, men trønderen kjente raskt at kroppen ikke spilte på lag i dag.

– Etter tre kilometer kjente jeg at kroppen var tung, sier han.

Førstkommende søndag skal Northug gå det italienske langløpet Marcialonga. Han tror han vil være i form til det begynner.

– Nå kjennes det bra, jeg har trent bra den siste uka, Med et par gjennomføringer kommer jeg til å være i god form igjen, sier han.

Resultater, 15 km:

1) Martin Johnsrud Sundby, Røa 37.35,1
2) Andrew Musgrave, Røa 1.07,1 min. bak (fikk ikke medalje)
3) Ronny Fredrik Ansnes, Klæbu 1.22,5
4) Thomas Alsgaard, Eidsvold Værks 1.23,3
5) Sindre Bjoernestad Skar, Bærums Verk 1.31,6
6) Harald Berge, Byåsen 1.37,4
7) Anders Tettli Rennemo, Leksvik 1.52,6
8) Espen Harald Bjerke, Lillehammer 1.52,7
9) Kristen Skjeldal, Bulken 2.01,1
10) Sjur Røthe, Voss 2.04,3

Petter Northug

VIDEO: - Var vel ikke noen rakettfart.

Siste nytt

 • Cavani i rasisme-trøbbel

  Edinson Cavani etterforskes av det engelske fotballforbundet etter at han kom med det som oppfattes som en rasistisk kommentar på Instagram etter kampen søndag.

  Ifølge Sky Sports har FA reagert etter at Cavani i en Instagram-historie kommenterte en melding fra en supporter med ordene «Gracias negrito».

  Instagraminnlegget er senere blitt slettet.

  Cavani
  Foto: Adam Davy / AFP
 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal