Hopp til innhold

- Fire dager i senga er ikke en ideell oppladning

Kristian Kjelling er endelig kvitt feberen, men sykdommen har tært på kreftene til landslagsspilleren før kampen mot Island.

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling er kvitt feberen, men trenger tid på å hente seg inn igjen, sier han.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Kjelling ser frem mot den viktige kampen mot Island etter å ha vært plaget med feber i VM-åpningen.

Steinar Ege

Steinar Ege føler seg bedre igjen, og lover å være på topp mot Island.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

STEM: Tror du Norge vinner mot Island?

Men selv om feberen er borte, er han likevel ikke tilbake i god gammel form.

- Det tror jeg nok ikke, fire dager i senga tar nok litt lenger å hente inn igjen. Det er ikke en ideell oppladning. Men jeg håper å kunne bidra litt, og være med noen minutter, sier han til NRK.

Les også:

Må ta poeng

Skal Norge greie seg gjennom hovedrunden, må laget ta to poeng mot Island. Det blir en tøff oppgave, frykter Kjelling.

- Det blir et være eller ikke være for oss. Vi er selvfølgelig videre, men vi trenger to poeng fra den kampen for å holde liv i drømmen. Med de lagene vi møter i hovedrunden, så blir det vanskelig uten poeng.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Norges fasit i VM er så langt tre seirer og ett tap. Men spillet har til tider vært preget av at de beste spillerne ikke har vært i sin beste form.

Mot Brasil var det like før Norge gikk på et ydmykende tap.

- Mot Brasil trenger man ikke være noe geni for å skjønne at ting ikke gikk som vi hadde håpet. Det klaffer ikke helt, og vi kommer ikke helt ut av den gjørma vi står og tramper i. Men det er bare å glemme den og komme seg videre, og så får vi ta kampen mot Island for det den er, sier Kjelling.

Må være på topp

Også landslagskeeper Steinar Ege har slitt med sykdom i VM, men etter en trøblete start på mesterskapet begynner han nå å føle seg bedre.

- Det begynner å hjelpe betraktelig, så i morgen (torsdag) skal jeg være på topp, forteller han.

Les også:

Han spår en svært tøff kamp mot Island.

- I morgen må alle mann være fysisk og mentalt til stede. Da har vi en sjanse, men 80-90 prosent av troppen må være på topp hvis vi skal vinne.

Mange gode spillere

Også Erlend Mamelund tror Norge får et tøft møte med islendingene.

- Det sies at på Island så spiller alle gutter håndball eller fotball. De har alltid fått frem gode håndballspillere og spiller offensivt og knalltøft, sier han.

- Skal vi ha sjanse må vi ha løse opp i forsvaret deres, og så må vi tette bakover selv.

Les også: - Norge trenger en tydelig leder

Følg kampen mot Island direkte på NRK.no fra kl 19.10

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP
  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal