- Fire dager i senga er ikke en ideell oppladning

Kristian Kjelling er endelig kvitt feberen, men sykdommen har tært på kreftene til landslagsspilleren før kampen mot Island.

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling er kvitt feberen, men trenger tid på å hente seg inn igjen, sier han.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Kjelling ser frem mot den viktige kampen mot Island etter å ha vært plaget med feber i VM-åpningen.

Steinar Ege

Steinar Ege føler seg bedre igjen, og lover å være på topp mot Island.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

STEM: Tror du Norge vinner mot Island?

Men selv om feberen er borte, er han likevel ikke tilbake i god gammel form.

- Det tror jeg nok ikke, fire dager i senga tar nok litt lenger å hente inn igjen. Det er ikke en ideell oppladning. Men jeg håper å kunne bidra litt, og være med noen minutter, sier han til NRK.

Les også:

Må ta poeng

Skal Norge greie seg gjennom hovedrunden, må laget ta to poeng mot Island. Det blir en tøff oppgave, frykter Kjelling.

- Det blir et være eller ikke være for oss. Vi er selvfølgelig videre, men vi trenger to poeng fra den kampen for å holde liv i drømmen. Med de lagene vi møter i hovedrunden, så blir det vanskelig uten poeng.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Norges fasit i VM er så langt tre seirer og ett tap. Men spillet har til tider vært preget av at de beste spillerne ikke har vært i sin beste form.

Mot Brasil var det like før Norge gikk på et ydmykende tap.

- Mot Brasil trenger man ikke være noe geni for å skjønne at ting ikke gikk som vi hadde håpet. Det klaffer ikke helt, og vi kommer ikke helt ut av den gjørma vi står og tramper i. Men det er bare å glemme den og komme seg videre, og så får vi ta kampen mot Island for det den er, sier Kjelling.

Må være på topp

Også landslagskeeper Steinar Ege har slitt med sykdom i VM, men etter en trøblete start på mesterskapet begynner han nå å føle seg bedre.

- Det begynner å hjelpe betraktelig, så i morgen (torsdag) skal jeg være på topp, forteller han.

Les også:

Han spår en svært tøff kamp mot Island.

- I morgen må alle mann være fysisk og mentalt til stede. Da har vi en sjanse, men 80-90 prosent av troppen må være på topp hvis vi skal vinne.

Mange gode spillere

Også Erlend Mamelund tror Norge får et tøft møte med islendingene.

- Det sies at på Island så spiller alle gutter håndball eller fotball. De har alltid fått frem gode håndballspillere og spiller offensivt og knalltøft, sier han.

- Skal vi ha sjanse må vi ha løse opp i forsvaret deres, og så må vi tette bakover selv.

Les også: - Norge trenger en tydelig leder

Følg kampen mot Island direkte på NRK.no fra kl 19.10

Siste nytt

 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Åpner for Østberg i Tour de Ski

  Landslagstrener Ole Morten Iversen sier at Ingvild Flugstad Østberg er i framgang, og at Tour de Ski-deltakelse fortsatt er et realistisk mål.

  Kommende helg går Østberg glipp av nye verdenscupkonkurranser som følge av at hun ikke har oppfylt kravene som stilles i skiforbundets helseattest.

  I et intervju med svenske Aftonbladet sier Iversen samtidig at han håper å se henne tilbake i konkurranse før nyttår.

  – Det går framover. Og så er det et spørsmål om hvor mye framgang helseteamet ønsker. Men Tour de Ski er den første realistiske konkurransen for Ingvild, sier de norske langrennskvinnenes trener.

  Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide 28. desember og avsluttes i Val di Fiemme 5. januar. Østberg er regjerende mester (NTB).

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal