- Et sjokk for Petter og meg

Nyheten om at Subaru legger ned sin rallysatsing kom som et sjokk på Petter Solbergs kollega Chris Atkinson.

Petter Solberg og Chris Atkinson i gladere dager for Subaru

Petter Solberg og Chris Atkinson i gladere dager for Subaru

Foto: WAYNE DROUGHT / AP

- Ja, det er et sjokk for både meg og Petter. Vi er begge veldig skuffet. Han har kjørt for Subaru i åtte år og jeg har gjort det i fire år, og vi har begge gjort det beste vi har kunnet for at det skulle gå bra. Derfor er det veldig skuffende for oss ettersom planen var at begge skulle kjøre for Subaru neste år, sier Chris Atkinson til SVT.

Den australske Subaru-føreren fikk ikke vite om dette før i går og nyheten har bare så vidt begynt å gå opp for ham.

- Jeg er under kontrakt og hadde ingen andre planer. Nå må jeg bare se etter andre muligheter, sier Atkinson videre.

Hvilke grunner har du fått fra Subaru ?

- Finanskrisen og at de ikke har fått de resultatene de har forventet seg de siste fire årene, forklarer Atkinson.

- Betyr ikke så mye

Franske Sebastien Loeb som har vunnet VM de fem siste årene tror ikke at det vil bety så mye at Subaru og Suzuki nå har trukket seg fra WRC.

- For mesterskapet betyr det ikke så mye ettersom det fortsatt bare vil være en kamp mellom Ford og Citroën. Dermed vil det fortsatt være like hard konkurransen om VM-tittelen som det har vært i år, men for selve VM-sirkuset vil det ikke være positivt at to fabrikkanter har trukket seg ut, sier Sebastien Loeb til SVT.

Loeb er nå i Sverige for å teste bilen på skikkelig vinterføre og han ble også overrasket da han fikk høre at han slipper noen av konkurrentene.

- Ja, det kommer overraskende. Suzuki var ventet, men Subaru visste vi ingen ting om, sier Loeb.

(Saken fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2008_12_16_18_2_35_419.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Vanskelig for Petter

Petter Solberg har selv ikke ønsket å kommentere saken etter at den ble offentliggjort i Japan tirsdag morgen, men storebror Henning mener at Petter er blitt satt i en vanskelig situasjon.

Henning Solberg
Foto: Promo

- Det har jo gått nedover for Subaru etter at Petter ble verdensmester for fem år siden, men det er likevel overraskende at dette kommer nå, samme dag som de måtte sendt påmelding til konstruktør-VM neste sesong. Når det kommer så seint setter det jo Petter i en svært vanskelig situasjon, sier Henning Solberg til NRK.

Han er ikke sikker på om lillebroren kommer til å kjøre neste års WRC-sesong.

- Det ville ikke vært noe problem for Petter å skaffe penger til å kjøre neste sesong i et privatteam, men han er ansatt i Subaru ut 2009. Så det er slett ikke sikkert at han vil få lov til å kjøre for noe privatteam, uansett om de kjører Subaru eller noe annet bilmerke, avslutter Henning Solberg som fortsatt jobber med å få i stand egen satsing for neste sesong.

Fristen for å melde seg på til den første VM-runden i Rally Irland i slutten av januar er 24. desember.

Video nsps_upload_2008_12_16_16_44_52_402.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal