Hopp til innhold

- Et comeback er umulig

At Karl-Arne Johannessen gjør comeback som idrettspresident er umulig. Det sier flere av de mektige idrettskretsene i dag. Idretts-Norge er nemlig sjokkert etter historien om dokumentmanipulasjon.

Knut Korsæth, leder i Oppland idrettskrets
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Knut Korsæth er nestleder i Oppland Idrettskrets. Han mener dette er et spørsmål om norsk idretts renommé.

- Den omtale som kom først etter Kjell Krans pengebruk ,og dette som nå kommer frem, er ikke noe godt skussmål for norsk idrett.

Korsæt er ikke alene om synspunktene. Opplysningene som har kommet frem det siste døgnet sjokkerer frivillige rundt om i landet. I går gikk skipreident Sverre Seeberg langt i å relansere Johannesen som presidentkandidat. Men idrettskretsene er mektige - dersom de står sammen har de halvparten av stemmene som trengs. Etter en ringerunde til flere sentrale kretser, tyder mye på at Karl-Arne Johannessen er sjanseløs på Idrettstinget.

"Johannessen er så skadet etter denne e-post-historien som har sjokkert Idretts-Norge, at jeg kan vanskelig se at han kan få støtte," sier en sentral krets-topp til NRK.

Korsæt er mer diplomatisk.

- Det er vanskelig å vurdere ut fra de fakta som foreligger. Men gitt at de stemmer og at det ligger mer bak, så er sjansene hans minimale.

Den foreslåtte kandidaten, Tove Paule som var med å lage den hemmelige avtalen for Johannessen, har fremdeles et godt rykte.

- Jeg kjenner Tove som en dyktig person, sier Korsæth. - Og jeg synes hennes argumentasjoner på fjernsyn i går var til stående. Så jeg synes ikke hennes kandidatur ut fra det, er svekket.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Passerte milepæl i billettsalget til VM

  Det er solgt over én million billetter til sommerens fotball-VM for kvinner i Australia og New Zealand.

  Det ligger dermed an til å bli det mest besøkte idrettsarrangementet for kvinner gjennom tidene. Tallene fra VM i Frankrike i 2019 ble passert da Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) kom med en oppdatering på billettsalget i en pressemelding fredag.

  Der opplyser de at de har solgt 1.032.884 billetter til sommerens verdensmesterskap.

  – Momentumet bygger seg opp i vertslandene og over hele verden. Jeg ser fram til å se dere, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

  VM sparkes i gang i Auckland der Norge spiller mot vertsnasjon New Zealand 20. juli. (NTB)

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Finsk millardær vil kjøpe Inter: – Definitivt interessert

  Den finske milliardæren Thomas Zilliacus var interessert i å kjøpe Manchester United, men trakk seg fra budrunden. Nå har han siktet seg inn på Mesterliga-finalist Inter.

  – Jeg er definitivt interessert i Inter, sier Zilliacus til den finske avisen Ilta-Sanomat, gjengitt av Aftonbladet.

  Lørdag spiller Inter Mesterliga-finalen mot Manchester City.

  Kinesiske Suning Holdings Group eier Inter i dag, men klubben har slitt økonomisk i en årrekke og nå skal Steven Zhang, eiergruppens frontfigur, være åpen for å selge.

  – Jeg har noen ideer rundt dette, men det gagner egentlig ingen av partene at jeg prater om det offentlig. Men jeg er så absolutt interessert, sier Zilliacus.

  Han var med i budrunden om Manchester United, men trakk seg før den tredje runden. Han slaktet klubbens nåværende eiere, Glazer-familien, og kalte hele prosessen «en farse».

  Serie A - Torino v Inter Milan
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Italia og Uruguay til finalen i U20-VM

  Natt til fredag norsk tid kjempet Italias unge og lovende seg til en 2-1-seier over Sør-Korea i U20-VM. I finalen møter de Uruguay.

  Søramerikanerne slo Israel 1-0 i sin semifinale sent torsdag kveld.

  Begge lag jakter sin første tittel i mesterskapet. Uruguay har vært i finalen to ganger, men tapt begge. Italienerne har en 3. plass som sitt beste resultat i mesterskapet.

  Denne gangen setter de sin lit til Chelsea-talentet Cesare Casadei, som er U20-VMs toppscorer med syv mål så langt. Han scoret også i semifinalen.

  I forrige utgave av mesterskapet, i 2019, ble Erling Braut Haaland toppscorer med ni mål. Alle ni kom i en 12-0-seier over Honduras, men Norge ble slått ut i gruppespillet.

  Ukraina er regjerende mester i U20-VM, mens Argentina er den mest suksessfulle nasjonen. De har vunnet mesterskapet seks ganger.

  Cesare Casadei
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste