NRK Meny
Normal

- Et comeback er umulig

At Karl-Arne Johannessen gjør comeback som idrettspresident er umulig. Det sier flere av de mektige idrettskretsene i dag. Idretts-Norge er nemlig sjokkert etter historien om dokumentmanipulasjon.

Knut Korsæth, leder i Oppland idrettskrets
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Knut Korsæth er nestleder i Oppland Idrettskrets. Han mener dette er et spørsmål om norsk idretts renommé.

- Den omtale som kom først etter Kjell Krans pengebruk ,og dette som nå kommer frem, er ikke noe godt skussmål for norsk idrett.

Korsæt er ikke alene om synspunktene. Opplysningene som har kommet frem det siste døgnet sjokkerer frivillige rundt om i landet. I går gikk skipreident Sverre Seeberg langt i å relansere Johannesen som presidentkandidat. Men idrettskretsene er mektige - dersom de står sammen har de halvparten av stemmene som trengs. Etter en ringerunde til flere sentrale kretser, tyder mye på at Karl-Arne Johannessen er sjanseløs på Idrettstinget.

"Johannessen er så skadet etter denne e-post-historien som har sjokkert Idretts-Norge, at jeg kan vanskelig se at han kan få støtte," sier en sentral krets-topp til NRK.

Korsæt er mer diplomatisk.

- Det er vanskelig å vurdere ut fra de fakta som foreligger. Men gitt at de stemmer og at det ligger mer bak, så er sjansene hans minimale.

Den foreslåtte kandidaten, Tove Paule som var med å lage den hemmelige avtalen for Johannessen, har fremdeles et godt rykte.

- Jeg kjenner Tove som en dyktig person, sier Korsæth. - Og jeg synes hennes argumentasjoner på fjernsyn i går var til stående. Så jeg synes ikke hennes kandidatur ut fra det, er svekket.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal