NRK Meny
Normal

- Et comeback er umulig

At Karl-Arne Johannessen gjør comeback som idrettspresident er umulig. Det sier flere av de mektige idrettskretsene i dag. Idretts-Norge er nemlig sjokkert etter historien om dokumentmanipulasjon.

Knut Korsæth, leder i Oppland idrettskrets
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Knut Korsæth er nestleder i Oppland Idrettskrets. Han mener dette er et spørsmål om norsk idretts renommé.

- Den omtale som kom først etter Kjell Krans pengebruk ,og dette som nå kommer frem, er ikke noe godt skussmål for norsk idrett.

Korsæt er ikke alene om synspunktene. Opplysningene som har kommet frem det siste døgnet sjokkerer frivillige rundt om i landet. I går gikk skipreident Sverre Seeberg langt i å relansere Johannesen som presidentkandidat. Men idrettskretsene er mektige - dersom de står sammen har de halvparten av stemmene som trengs. Etter en ringerunde til flere sentrale kretser, tyder mye på at Karl-Arne Johannessen er sjanseløs på Idrettstinget.

"Johannessen er så skadet etter denne e-post-historien som har sjokkert Idretts-Norge, at jeg kan vanskelig se at han kan få støtte," sier en sentral krets-topp til NRK.

Korsæt er mer diplomatisk.

- Det er vanskelig å vurdere ut fra de fakta som foreligger. Men gitt at de stemmer og at det ligger mer bak, så er sjansene hans minimale.

Den foreslåtte kandidaten, Tove Paule som var med å lage den hemmelige avtalen for Johannessen, har fremdeles et godt rykte.

- Jeg kjenner Tove som en dyktig person, sier Korsæth. - Og jeg synes hennes argumentasjoner på fjernsyn i går var til stående. Så jeg synes ikke hennes kandidatur ut fra det, er svekket.

Siste nytt

  • NFL-stjerne satser videre

    Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

    SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
    Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma