NRK Meny
Normal

- En risiko å kjøre i Sveits

Thor Hushovd innrømmer at han tar en risiko ved å starte i Sveits Rundt.

Video INT-HUSHOVD-110610-WS_MXF_Innboks.MP4

Hushovd gjør comeback etter at han brakk kragebeinet for en drøy måned siden, og kjører sin første konkurranse i Sveits. Fremdeles merker han smertene etter operasjonen i sin venstre skulder, og det hemmer han når han sitter på sykkelen.

- Klart det er en risiko å starte her, derfor kommer jeg ikke til å ta noen unødvendige sjanser underveis, sier 32-åringen til NRK.

Må kjøre

Men Oksen fra Grimstad ser seg nødt til å ta turen ut på den ni etapper lange touren. For skal han kunne hevde seg i årets store mål, Tour de France, er han avhengig av treningen han får i de sveitsiske alper.

- Den eneste grunnen til at jeg kjører her, er på grunn av treningen foran Touren. Jeg er avhengig av det, Tour de France er noe helt annet enn jeg har kjørt tidligere i år, før skaden. Her får jeg kjørt i fjellene, og det må jeg få i løpssituasjon, det kan jeg ikke trene meg til, forteller Hushovd.

Sveits Rundt starter med en 7,6 km prolog i idylliske Lugano, helt på grensa til Italia. NRK møter Hushovd på Cervelo sitt hotell i Ascona, der sola skinner og 30 varmegrader sørger for sommerlig stemning. Og Hushovd innrømmer at han både gruer og gleder seg til å være tilbake på setet med alle kompisene sine.

Har ikke spurtet

- Jeg gleder meg til å treffe gjengen igjen, men gruer meg til å kjøre opp og utfor i de store fjellene. Skuldra har jeg bak i tankene hele tida, sier han, og legger til at forventningene ikke er store.

- Jeg har jo lyst til å kjøre fort i prologen, det er en etappe jeg liker veldig godt. Men jeg må holde igjen, for jeg har ennå ikke stått og spurtet etter skaden. Jeg har ikke lyst til å rive ting fra hverandre igjen, så jeg må være forsiktig, slutter Hushovd.

Siste nytt

 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par