NRK Meny
Normal

- En risiko å kjøre i Sveits

Thor Hushovd innrømmer at han tar en risiko ved å starte i Sveits Rundt.

Video INT-HUSHOVD-110610-WS_MXF_Innboks.MP4

Hushovd gjør comeback etter at han brakk kragebeinet for en drøy måned siden, og kjører sin første konkurranse i Sveits. Fremdeles merker han smertene etter operasjonen i sin venstre skulder, og det hemmer han når han sitter på sykkelen.

- Klart det er en risiko å starte her, derfor kommer jeg ikke til å ta noen unødvendige sjanser underveis, sier 32-åringen til NRK.

Må kjøre

Men Oksen fra Grimstad ser seg nødt til å ta turen ut på den ni etapper lange touren. For skal han kunne hevde seg i årets store mål, Tour de France, er han avhengig av treningen han får i de sveitsiske alper.

- Den eneste grunnen til at jeg kjører her, er på grunn av treningen foran Touren. Jeg er avhengig av det, Tour de France er noe helt annet enn jeg har kjørt tidligere i år, før skaden. Her får jeg kjørt i fjellene, og det må jeg få i løpssituasjon, det kan jeg ikke trene meg til, forteller Hushovd.

Sveits Rundt starter med en 7,6 km prolog i idylliske Lugano, helt på grensa til Italia. NRK møter Hushovd på Cervelo sitt hotell i Ascona, der sola skinner og 30 varmegrader sørger for sommerlig stemning. Og Hushovd innrømmer at han både gruer og gleder seg til å være tilbake på setet med alle kompisene sine.

Har ikke spurtet

- Jeg gleder meg til å treffe gjengen igjen, men gruer meg til å kjøre opp og utfor i de store fjellene. Skuldra har jeg bak i tankene hele tida, sier han, og legger til at forventningene ikke er store.

- Jeg har jo lyst til å kjøre fort i prologen, det er en etappe jeg liker veldig godt. Men jeg må holde igjen, for jeg har ennå ikke stått og spurtet etter skaden. Jeg har ikke lyst til å rive ting fra hverandre igjen, så jeg må være forsiktig, slutter Hushovd.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM