NRK Meny
Normal

- Ege slo knock out på russerne

Steinar Ege kastet seg inn i norsk håndballs rekordbøker fredag. Hans elleville show mot Russland satte full fyr på EM-håpet.

Steinar Ege storspiller
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Etter 32-21-seieren der Ege var totalt dominerende, er håpet om å komme seg til en semifinale høyst levende.

Les også: Tidenes keeperspill

Se også: NRK fulgte kampen mål for mål

Nesten alene mot Russland

Innsatsen til Ege er kanskje den beste av noen norsk landslagskeeper gjennom tidene. Muligens kan Cecilie Legangers spill mot Danmark i prøve-OL i Atlanta i 1995 (20-12-seier til Norge) måle seg.

Med 16 rene redninger, i tillegg kommer tre baller som han fikk gratis i hendene, slo han helt knockout på psyken til russerne med en redningsprosent på 61,5 før pause. Totalt endte han med 31 redninger. Det ga en redningsprosent på 59.

 - Jeg har aldri sett på makan, noen gang. Steinar redder oss fullstendig det første kvarteret. Da var han nesten alene mot Russland, sa Gunnar Pettersen til NTB, og ristet på hodet over at det var mulig å oppnå en slik redningsprosent.

Paraderushet ga også en rekke norske kontringsmål. For i etablert angrep var det mye som skrantet de første 30 minuttene.

Beste kamp noensinne

Har du selv spilt så godt noen gang?

- Med tanke på at dette er et EM på hjemmebane, sier nok svaret seg selv, sa Ege til NTB.

Med 31 redninger og en oppvisning det kommer til å snakkes om i mange år framover, var Ege selvfølgelig dagens mann de-luxe.

Torsdag stoppet han et dansk skudd på overtid. Det ga norsk seier. Fredag gjorde han russerne halvgale av fortvilelse etter redning på redning.

Frode Hagen

Frode Hagen lot seg imponere av Ege.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Frode Hagen spilte også meget bra mot Russland, men kom likevel litt i skyggen av keeperen. Han er i likhet med alle andre også svært imponert.

 - Jeg har aldri sett ham bedre selv om han har holdt verdensklasse noen år. Når han så tar dette fram i en viktig EM-kamp på hjemmebane, er det imponerende, sa Hagen.

Forventningene var store før mesterskapet. Eges spill til nå har absolutt ikke gjort forventningene til laget noe mindre.

Dette er de andre norske herrekeeperne med 100 landskamper og flere:

1) Ege 198, 2) Espen Karlsen 165, 3) Gunnar Fosseng 164, 4) Pål Bye 150, 5) Fredrik Brubakken 111, 5) Bjørn Steive 111,           7) Frode Scheie 105.

Annette Skotvoll er tidenes beste uansett kjønn i Norge. Hun fikk 250 oppgjør for Norge. Gjør Ege alvor av nye år for Norge, kan ha ta den rekorden før han pensjonerer seg.

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal