NRK Meny
Normal

- Ege slo knock out på russerne

Steinar Ege kastet seg inn i norsk håndballs rekordbøker fredag. Hans elleville show mot Russland satte full fyr på EM-håpet.

Steinar Ege storspiller
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Etter 32-21-seieren der Ege var totalt dominerende, er håpet om å komme seg til en semifinale høyst levende.

Les også: Tidenes keeperspill

Se også: NRK fulgte kampen mål for mål

Nesten alene mot Russland

Innsatsen til Ege er kanskje den beste av noen norsk landslagskeeper gjennom tidene. Muligens kan Cecilie Legangers spill mot Danmark i prøve-OL i Atlanta i 1995 (20-12-seier til Norge) måle seg.

Med 16 rene redninger, i tillegg kommer tre baller som han fikk gratis i hendene, slo han helt knockout på psyken til russerne med en redningsprosent på 61,5 før pause. Totalt endte han med 31 redninger. Det ga en redningsprosent på 59.

 - Jeg har aldri sett på makan, noen gang. Steinar redder oss fullstendig det første kvarteret. Da var han nesten alene mot Russland, sa Gunnar Pettersen til NTB, og ristet på hodet over at det var mulig å oppnå en slik redningsprosent.

Paraderushet ga også en rekke norske kontringsmål. For i etablert angrep var det mye som skrantet de første 30 minuttene.

Beste kamp noensinne

Har du selv spilt så godt noen gang?

- Med tanke på at dette er et EM på hjemmebane, sier nok svaret seg selv, sa Ege til NTB.

Med 31 redninger og en oppvisning det kommer til å snakkes om i mange år framover, var Ege selvfølgelig dagens mann de-luxe.

Torsdag stoppet han et dansk skudd på overtid. Det ga norsk seier. Fredag gjorde han russerne halvgale av fortvilelse etter redning på redning.

Frode Hagen

Frode Hagen lot seg imponere av Ege.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Frode Hagen spilte også meget bra mot Russland, men kom likevel litt i skyggen av keeperen. Han er i likhet med alle andre også svært imponert.

 - Jeg har aldri sett ham bedre selv om han har holdt verdensklasse noen år. Når han så tar dette fram i en viktig EM-kamp på hjemmebane, er det imponerende, sa Hagen.

Forventningene var store før mesterskapet. Eges spill til nå har absolutt ikke gjort forventningene til laget noe mindre.

Dette er de andre norske herrekeeperne med 100 landskamper og flere:

1) Ege 198, 2) Espen Karlsen 165, 3) Gunnar Fosseng 164, 4) Pål Bye 150, 5) Fredrik Brubakken 111, 5) Bjørn Steive 111,           7) Frode Scheie 105.

Annette Skotvoll er tidenes beste uansett kjønn i Norge. Hun fikk 250 oppgjør for Norge. Gjør Ege alvor av nye år for Norge, kan ha ta den rekorden før han pensjonerer seg.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner