NRK Meny
Normal

- Dette bør ikke skje

- Vi bør ikke ligge ringside når norske løpere er på isen. Det sier Generalsekretær i skøyteforbundet etter Müellers oppførsel.

Peter Müller

For Peter Müeller var tydelig uinteressert da Mari Hemmer i går gikk 3000 meter i Salt Lake City. Synlig uninteressert lå Müeller på tribunen med armene bak hodet og tok livet med ro under Hemmers løp.

Overrasket

Generalsekretær i skøyteforbundet, Morten Almaas, så Müeller ligge på tribunen i går. Og han ble overrsaket over det han så, på lik linje med mange av NRKs TV-seere. - Jeg så dette på TV, og ble overrasket. Han er vanligvis veldig engasjert, og akkurat den hvilestillingen mens en norsk løper er på isen, det kunne vi sett annerledes fra hans side, sier Almaas til NRKSport.no.

- Hvordan fremstår han, synes du?

- Vanligvis engasjert, og i denne situasjonen skulle han ikke ha en slik trenerrolle. Men han fremstår veldig passiv likevel, så dette blir med i en evaluering. Vi vil ta opp alle elementer, både det faglige og det personlige. Skøytesporten har stor interesse, så vi må planlegge, sammen med Müeller, hvordan vi skal fremstå. Slik vi så ham i går, kunne sett annerledes ut, sier Almaas.

Skal prate med de involverte

President i skøyteforbundet, Terje Andersen, ønsker ikke kommentere for mye av Müellers oppførsel før han har pratet med de involverte. - Jeg har ikke snakket med Peter etter dette, men jeg bare vet at han ikke hadde mulighet til å være på isen ifølge reglementet, hvor vi bare kan være to stykker. Mari Hemmer hadde sin personlige trener og Øystein Haugen som sekundant. Utover det har jeg ingen kommentar før jeg har snakket med dem, sier han til NRKSport.no.

Men virker ikke dette vel demonstrativt av Müeller?

- Joda, det kan godt være at noen oppfatter det slik, men det kan også være at det ikke var ment slikt. Jeg kan ikke kommentere dette før jeg har snakket med de involverte. Jeg er sikker på at dette har blitt en sak for dem i Salt Lake City, og at de håndterer det, sier han.

- Men hvordan kan man tolke dette annerledes? Han ligger på tribunen og virker totalt uinteressert. Kan man mistolke den episoden?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det før jeg har snakket med de involverte partene. Det hadde ikke noe med hennes prestasjoner på isen å gjøre, da hun hadde den beste støtte hun kunne få, sier han.

Mye bråk

For Peter Müellers del har det vært mye det siste. Først konflikten med Hemmer, der han kalte henne feit. Deretter misnøye fra løpere angående trenerteamet. Og til slutt episoden der han lå plantet på tribunen mens Hemmer gikk på skøyter. Nå er det snart slutt på en sesongen som skal evalueres av skøyteforbundet.

- Det er helt vanlig å evaluere etter hver sesong etter en sesong før den neste begynner. Det vil vi også gjøre nå. Det gjør vi i samarbeid med Olympiatoppen, for deretter å gjøre justeringer. Men dette har nødvendigvis ikke noe med Peter Müeller å gjøre, sier Andersen

- Har han grunn til å frykte sin trenerjobb?

- Vi har kontrakt med ham ut 2010, og det er det vi i utgangspunktet forholder oss til. Men jeg må si at mye av det som har skjedd rundt Peter Müeller har føltes sterkt urettferdig fra hans ståsted.

- Takler han dette på en barnslig måte?

- Nei, jeg vil som sagt ikke kommentere dette. Men selvsagt skal en trener som er mye i medienes fokus kunne takle medgang og motgang. Jeg tror alle er forskjellige, og Peter Müeller er ikke som alle andre trenere. Han må få være seg selv på godt og vondt, men selvsagt finnes det lover og regler, også for han, sier Andersen.

Hemmer ikke overrasket

Mari Hemmer selv var tydelig preget av Müellers oppførsel, men hun var ikke overrasket. - Han er en personlighet som gjør som han vil og følger sine egne innfall. Det er ikke mye å gjøre med det, sa hun til NRKSport.no etter episoden.

NRK skjelt ut

NRKs reporter ble skjelt ut da han snakket med Müeller om episoden der han lå på tribunen mens Hemmer gikk sitt løp. Da NRK etterpå spurte landslagssjefen hva slags inntrykk han ville skape med sin oppførsel ville han først ikke kommentere saken, før han snudde på hælen og raste mot NRK.

- Det er et tåpelig spørsmål, jeg jobber ikke med den jenta. Dere graver i dritt som ikke har noe med skøyter å gjøre. Jeg er drittlei denne Mari Hemmer-saken. Jeg er ferdig med NRK, sa han.

Også dette var nytt for skøytepresidenten. - Det har jeg ikke hørt om, men er dette tilfellet, er dette sterkt beklagelig. Vi ønsker et godt forhold til pressen, så slik kan vi ikke ha det, avslutter Andersen.

 

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn